Apple Mac mini vs RTX 4050 laptop

İşlemci olarak bu fiyattaki laptoplardan multi ve Single Core olarak daha iyi ama GPU performansı olarak çok düşük kalıyor.
GPU performansina sadece oyun olarak baktigin icin oyle dusunuyorsun. Oyun performansi kotu mu? Kesinlikle. Ancak render icin alabilecegin 4050 cihazlarin hepsinden iyi performans verecegini dusunuyorum. Test etmedim. Ama olurda firsat bulursam benzer kosullarda render alan insanlarin cihazlarini karsilastiririm.

Son düzenleme:
Herkese iyi sosyaller,

Bir arkadaşım video edit işleri ile vs uğraşıyor kamerası var çekimlere gidiyor çok büyük çaplı değil ama işte bir işletme, kına/nişan gibi etkinliklere gidiyor. Video edit için M4 çipli Mac mini ve RTX 4050 ekran kartlı bir laptop arasında kaldık. Mac mini alırsa taşınabilir monitör alması gerekecek çünkü şu an KYK yurdunda memlekete gidip gelmek sıkıntı olur diyor ya da başka bir şehre vs gidersem hep yanımda olsun istiyor. Tabii bütçe çok olmadığı için 7K gibi bir monitör bütçesi var ve bu bütçedeki taşınabilir monitörler rengi doğru gösterir mi? Video edit işiyle uğraşan biri için yeterli olur mu karar veremedik. Mac mini + monitör + klavye derken yaklaşık 35k ediyor. Bunun yanı sıra bir de 38k ya ASUS'un i7 13620H işlemci ve RTX 4050 140W ekran kartlı laptopu var. Taşıması vs rahat olacağı için laptop da çok mantıklı. Sizce hangisini almalı? Taşınabilir monitör video edit için iş görür mü profesyonel işler sayılır yaptığı işler.

Düşüncelerinizi merakla bekliyoruz.
m4 çipli mac mini ve 4050 nasıl iki seçenek oluyor hocam,yurtdışında ünlü olan şu meme'e benzemiş.
1733583391687.png

i5 13500H+RTX4050 kullanan birisi olarak söylüyorum, mac mini'yi alın. Ayrıca o fiyata 4050'ye sahip bir cihaz alınmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı