Apple Neden Az RAM Kullanıyor?

5S kullanıyorum ama kanser ediyor beni ya. Uygulama arası kasıyor, başka uygulamalar açılırken kapanırken... Harddisk kullanan eski pc düşünün aynısı işte. Depolama desen 16 GB. Fotoğraf çeksen çekemiyon video desen gene aynı. Tabi çokta beklenti olmasın diyorum kendime sonuçta kaç senelik telefon. Yenisini alayım desem bir telefona da sırf İOS diye 4 - 5 milyar veremem açıkçası. Gider 2070 alırım. :D

Android çöp sistem, gerçekten geliştirilmesi gereken bir sistem değil Google'in veya farklı bir firmanın sıfırdan bir sistem yapması gerektiğini düşünüyorum.

Uygulama desteği ve Microsoft'tan yeterli desteği almayan Windows Mobile'in 512 MB'lı 1 GB RAM'li telefonlarını kullandıysanız onda da az miktar RAM ile takılmadan seri işlemler ve stabil uygulamalarda dolaşabilmekteydin. iOS'da ise gayet sağlam uygulama desteği var. Özellikle Instagram'ın en stabil çalıştığı platform.

@THE_MILLER 'ın dediğine katılıyorum. Windows'un mobil sürümü RAM kullanımı açısından çok iyiydi. RAM dışında diğer donanımları da düşüktü fakat kağıt üstünde iki katı güç sunan Android rakiplerine göre daha performanslı çalışıyorlardı. Android bana göre de israf. Ama bu sayede iyi donanım satıyor firmalar. Onlar için kazançlı bir durum. IOS ve Android rekabetinde Windows dünyasından telefonlar da olmasını isterdim. Ara basamak gibilerdi bana göre. Windows inatla öldürmek istedi. :)

Kaç senelik iPhone SE telefonumda bile muhteşem bir deneyim yaşıyorum. Bazı kişiler kendilerince iPhone'u ve kullanıcılarını ezmeye çalışıyor olsa da bazı gerçekleri göz ardı etmemek lazım.

Android çöp sistem, gerçekten geliştirilmesi gereken bir sistem değil Google'in veya farklı bir firmanın sıfırdan bir sistem yapması gerektiğini düşünüyorum.

Uygulama desteği ve Microsoft'tan yeterli desteği almayan Windows Mobile'in 512 MB'lı 1 GB RAM'li telefonlarını kullandıysanız onda da az miktar RAM ile takılmadan seri işlemler ve stabil uygulamalarda dolaşabilmekteydin. iOS'da ise gayet sağlam uygulama desteği var. Özellikle Instagram'ın en stabil çalıştığı platform.
Bir bakıma haklısınız ama İOS uygulamaları optimize ediyor android de çalışsın yeter mantığı var sanırım.

Android cihazlar daha fazla iş yapabilmek için sürekli kas gücü uyguluyor.

Apple tarafı ise bu tarz problemleri mühendislikle çözüyor , örnek olarak iphone5s den beri apple ın sorunsuz bir şekilde 64bit işletim sistemi kullanması ve marketteki tüm uygulamaların bunun ile uyumlu olması , android tarafında ise hala 64bite geçmeyen uygulamalar var.

Bu sadece tek bir örnek diğer tarafta yine işletim sisteminin o donanım için optimize edilmesi ve uygun hale getirilemsi.

Metal uygulama dili vb. diye devam eder.

Çünkü Apple iOS optimizasyonu konusunda çok başarılı. Kendi yazılımlarını kullanıyorlar ve bu şekilde çok fazla RAM'e ihtiyaç duymadan işlemleri gerçekleştirebiliyorlar. Bir diğer sebebi de işlemcileri de onlara ait olduğu için genelde telefonda işlem yapıldığında RAM'e yüklenmektense işlemciye yükleniyor. İşlemcide güçlü olduğundan RAM'e ihtiyaç duymuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı