Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar iPhone telefonlar da yurt dışı garanti kapsamıyor biliyorum ama bu saatler içinde geçerli mi? Yoksa onlarda uluslararası 1 yıl garanti var mı? Bilgisi olan var mı acaba?
Bu soruyu Apple müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsin aslında. Bazı modellerin uluslararası garantisi var, tüm cihazlar için böyle bir şey var mı bilemiyorum. Örneğin Iphone 7 serisinin uluslararası 1 yıl garantisi var yurt dışından getirilen modellerin.
Yurtdışından getirilen cihazlarda uluslararası garanti bir yıldır. Türkiye'den alınan cihazlar yasalar gereği iki yıl garantilidir. Fakat yanlış hatırlamıyorsam Apple Türkiye'de bu uluslararası garanti özellikle deniz aşırı ülkelerden (Amerika gibi) gelen cihazlarda bir kısıtlama getirildi. Apple Türkiye servisini telefonla arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Cihaz elinizde ise IMEI ve seri numarası ile garanti sorgulatabilirsiniz.
Yurt dışından alacağınız ülke fark etmiyor, önemli olan telefonun model numarası. Görseli incelerseniz, hangi modellerin Türkiye'de 1 yıl Apple Uluslararası Garantisinin olup olmadığını görebilirsiniz.
Arkadaşlar sağolun hepiniz. Apple müşteri hizmetlerini aradım. Apple watch un hat takılmayanlarının ülkemizde 1 sene garantisi olduğunu söyledi. Uluslararası garanti kapsamında ama sim kart takılan modelinde geçerli değil.