Apple Watch 6 alınır mı?

Apple telefonlar daha ucuz mesela ama Apple TR acımıyor bize.
Aslında baktığınızda bir tık acıyor gibi. Dolar kuru zaten zirve durumda şu anda bir de 4 bin lira gibi bir vergi alınıyor iPhone 12 64 GB model telefonlardan.

İşin aslı ABD'li birisi için de pahalı. Biz alışmışız sahip olduğumuz her şeyi maaşımızın 2 katı, 3 katı, yarısı gibi fiyatlara almaya o yüzden normalleşmiş. ABD'li birisi için bu altı üstü bir saat ve maaşın yarısını vermeye değecek bir ürün değil. Bir maaşla en üst model MacBook Pro alabiliyorlar ama o da pahalı onlar için. Bu ürünler ömrümüzün bir ayını saatlerce çalışıp uğruna feda edeceğimiz kadar önemli mi diye bakıyorlar. Bizim için ise emeğimiz de, yaşamımızın 2-3 ayını bunu finanse etmeye ayırmak da önemsiz, zaten ot gibi yaşamaya alışmışız.
ABD'de en düşük maaşla çalışan birisi için pahalı olabilir bu dediğiniz kısmen doğru. En düşük maaş 1500 dolar ediyor diye biliyorum iPhone 12 ise 830 dolar Watch 6 ise bunun yarısı kadar. Eğer federal hükümette çalışıyorsanız biden yakın zamanda saatlik ücreti 15 dolar yaptı yani 3000 dolar ediyor. Apple marka bir cihaz almak çerez parası gibi. Onu da geçtim asgari ücret ile çalışan sayısının çok yüksek olmadığını hesaba katarsak onlar için pek bir şey ifade etmiyor.

Hocam iPhone 12'lerde olduğu gibi olabilir mi yani 6 kalkıp aynı paraya 7 satmaları.

Ben size 6 ile SE'nin farklarını göstereyim daha iyi olur.
İki cihazın ortak yanları:
– 44 mm veya 40 mm kasa boyutu.
– 1.000 nit parlaklığa sahip retina ltpo OLED ekran.
– GPS ve GPS + hücresel (hücresel özelliği ülkemizde kullanılamıyor)
– 64 Bit çift çekirdekli işlemci.
– W3 kablosuz çip.
– Dokunsal geri bildirimli digital crown.
– Optik kalp sensörü.
– Yüksek ve düşük kalp atış hızı ve düzensiz kalp ritmi bildirimleri.
– Uluslararası acil durum çağrısı, acil sos ve düşme algılama.
– Gürültü izleme.
– 50 metreye kadar su geçirmezlik; “yüzmeye dayanıklı”
– Wi‑fi ve Bluetooth 5.0 bağlantısı.
– Aile kurulumu desteği (GPS + hücresel modeller)
– Pusula ve her zaman açık altimetre.
– 32 GB kapasite.
– 18 saatlik “tüm gün” pil ömrü.

Farklı yanları ise şöyle:

Watch 6
– Always on display (her zaman açık) retina ekran.
– 64 Bit çift çekirdekli S6 işlemcisi.
– U1 Ultra geniş bant işlemcisi.
– Kan oksijen ölçümü; elektrikli kalp sensörü ve ikinci nesil optik kalp sensörü.
– Belirli egzersizler için geliştirilmiş pil ömrü, daha hızlı şarj.
– Yeni iki renk: Mavi ve product (Red)

Watch SE.
– Retina ekran.
– 64 Bit çift çekirdekli S5 işlemcisi.
– Sadece optik kalp sensörü.

Anlamadim, kimin?
Hocam lütfen kavga çıkarmayın konu ile ilgilenecekseniz kalın ama o arkadaşlar tartışçaksanız konumda yazışmayın konumun kapanmasını istemiyorum
Ben size 6 ile SE'nin farklarını göstereyim daha iyi olur.
İki cihazın ortak yanları:
– 44 mm veya 40 mm kasa boyutu.
– 1.000 nit parlaklığa sahip retina ltpo OLED ekran.
– GPS ve GPS + hücresel (hücresel özelliği ülkemizde kullanılamıyor)
– 64 Bit çift çekirdekli işlemci.
– W3 kablosuz çip.
– Dokunsal geri bildirimli digital crown.
– Optik kalp sensörü.
– Yüksek ve düşük kalp atış hızı ve düzensiz kalp ritmi bildirimleri.
– Uluslararası acil durum çağrısı, acil sos ve düşme algılama.
– Gürültü izleme.
– 50 metreye kadar su geçirmezlik; “yüzmeye dayanıklı”
– Wi‑fi ve Bluetooth 5.0 bağlantısı.
– Aile kurulumu desteği (GPS + hücresel modeller)
– Pusula ve her zaman açık altimetre.
– 32 GB kapasite.
– 18 saatlik “tüm gün” pil ömrü.

Farklı yanları ise şöyle:

Watch 6
– Always on display (her zaman açık) retina ekran.
– 64 Bit çift çekirdekli S6 işlemcisi.
– U1 Ultra geniş bant işlemcisi.
– Kan oksijen ölçümü; elektrikli kalp sensörü ve ikinci nesil optik kalp sensörü.
– Belirli egzersizler için geliştirilmiş pil ömrü, daha hızlı şarj.
– Yeni iki renk: Mavi ve product (Red)

Watch SE.
– Retina ekran.
– 64 Bit çift çekirdekli S5 işlemcisi.
– Sadece optik kalp sensörü.

Hocam bütçem var o yüzden alabileceğim en iyi saatlerden birini almak istiyorum.

@SomeOne12 Dostum bence yapılabilecek en iyi şey eylül ayını beklemek. Eylül ayında 7. seri çıkacak ve onun fiyatı ve özelliklerine göre hareket etmeniz en mantıklısı olur.

Hocam iPhone 12'lerde olduğu gibi olabilir mi yani 6 kalkıp aynı paraya 7 satmaları.
Watch 6 çıktığında Watch 5'in kalkmasının sebebi aralarında çok ciddi bir fark yoktu hatta fiyatları aynıydı sanırım. Yani sanki bir üst modeli değil modifiyeli hali gibiydi bence. Yani yine benzer durum yaşanırsa 6'nın kalkıp yerine 7 gelmesi gibi bir durum söz konusu olabilir evet.

Watch 6 çıktığında Watch 5'in kalkmasının sebebi aralarında çok ciddi bir fark yoktu hatta fiyatları aynıydı sanırım. Yani sanki bir üst modeli değil modifiyeli hali gibiydi bence. Yani yine benzer durum yaşanırsa 6'nın kalkıp yerine 7 gelmesi gibi bir durum söz konusu olabilir evet.

Apple Watch 5 yanlış hatırlamıyorsam 3500 gibi bir şeydi galiba 3K'nın altında değildi biri Apple Watch 6 3800 idi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı