APU grafik kartını devre dışı bırakmak

Makaleler
3
Yer
Jailor's Room
Daha fazla  
Konu başlığında pek anlatamasamda bahsetmek istediğim şey şu, APU bir işlemci taktığımızda ekran kartına taktığımız sarı siyah kablo. Kaç pin olduğunu hatırlamıyorum. Onu anakarta takıyoruz diye biliyorum. Şuan da hem APU bir işlemciye sahibim hemde zaten aktif kullandığım ekran kartım var. Bu anakarta taktığımız ekran kartının kablosunu söksem APU devre dışı kalır mı? APU olunca RAM biraz azalıyor bildğiniz gibi. O kabloyu çıkartsam RAM artar mı? (8 GB RAM'im var. 6 GB'ını kullanabiliyorum.)
  • AMD A10-7890k 4.10GHz
  • Asus ROG STRIX GTX1050Ti Gaming
  • Corsair Vengeance 4x2 2400MHz 8GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ne ?
  • Biosa gir yapman gereken ayarlar :
  • Primary Video Device: NB PCIe slot Video
  • Integrated Graphics: Disabled
  • Görüntü Çıkışı: Ekran kartına tak
Eğer bunu yaparsan Apu Grafik devre dışı kalmış olacak. Apuya ayrılan Ram miktarı ortadan kalkacak 8GB (6,95) gibi bir şey görmeyeceksin. Sistem sadece A10 7890K işlemci + GTX 1050 Tİ olcak.

Anakartım MSI A68HM Gaming modeli anakart. Hemen deniyorum şimdi teşekkürler.
Goruntu kablosunu 1050 Ti'ye takip sistemi acarsan zaten APU devre disi kalir. APU icin ek guc girisi yok, anakartdaki islemci guc girisinden alir alacagini.
Devre dışı kalmıyor. Ekran kartını ilk alıp taktığımda bir oyunda deneyim diye girdim. Oyun APU'yu kullanıyordu grafik kartı olarak. Aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktığımda sorun ortadan kalkmıştı. Ben tamamen kalkmasını istiyorum. Ram'den de kendine ayırmasın istiyorum.
O kısıma geldim. Disabled olarak ayarladım ayarları kaydedip çıkıyordum ama çıkarken bir sayfa geldi. "Overclock is failed F1: Run setup F2 : (ayarları eski haline getir ve yeniden başlat)" gibi bir yazı. F2 basıp çıktım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bu dediğinizi Gigabyte A320M S2H anakart da nasıl yapabilirim? Sisteme harici ekran kartı takacağım yardımcı olur musunuz?

Hocam bu dediğinizi Gigabyte A320M S2H anakart da nasıl yapabilirim? Sisteme harici ekran kartı takacağım yardımcı olur musunuz?
BIOS arayüzünüzün resmini çekip atabilir misiniz? Ya da BIOS arayüzünüz de "Chipset" diye bir sekme varsa, oraya girin ve "Integrated Graphics" adlı ayarı "disabled" olarak ayarlayın. Eğer yoksa BIOS arayüz resminizi atın.

Attım hocam resimleri.

Dosya Ekleri

• DSC_0003.JPG
    1 MB · Görüntüleme: 1.222
  • DSC_0002.JPG
    999,5 KB · Görüntüleme: 1.039
Tamam, chipset bölümünde zaten gözüküyor ıntegrated Graphics. Eğer sisteminde harici ekran kartı takılıysa ıntegrated Graphics'i Auto'dan Disabled'e çek. Harici ekran kartın yoksa yapma, sorun olabilir.

Hocam bu kadar mı? Üst kısımda bir arkadaşımız primary video device bölümünden de bahsetmiş onu yapmama gerek yok mu? Hocam kartı yarın bilgisayarcıya taktıracağım şimdi kartı takıp BIOS'a girip disable yapıp en son monitör kablosunu ekran kartı girişine bağlayacağız değil mi?

Ya ben primary video device falan yapmadım. APU'ya ayrılan RAM'i de geri aldım. RAM'de eksiğim yok ve devre dışı zaten. İlk önce ekran kartını taktırın daha sonra monitörü takıp bilgisayarı açın. Driverinizi falan kurun ekran kartınızın. Daha sonra devre dışı bırakın BIOS'tan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…