APU işlemcili sistemde ekran kartının kullanılıp kullanılmadığı nasıl öğrenilir?

atomen_q

Hectopat
Selamlar, bilgisayarımın performansı bazen düşük olduğundan kafamda bu soru kaldı. Benim işlemcim APU bir işlemci ancak dahili bir ekran kartımda var ikisinden hangisinin çalıştığını ve ekran kartını devreye sokabileceğimi söyleyebilir misiniz? Performansı ekran kartından almak istiyorum.
Bende Auto'daymış. Ben ekran kartını kullanmak istesem performansım daha da artar mı? Ona göre ayar yapacağım ve sadece ekran kartını kullanmak istiyorsam hangisini seçmeliyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20220320_193012.jpg
    119,3 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Auto modda PCI Exp slotunda ekran kartı takılı olduğunu algılayınca dahili devre dışı kalır yine de disabled yapıp deneyebilirsin.

Ekran kartı modeline göre performans artışı görülebilir ama kötü bir kart ise görülmeyedebilir. Integrated Graphicscu Disabled yaparsanız APU iGPU devre dışı kalır.

Hocam ekran kartı takılıyken APU kullanılmaz çıkışı ekran kartından alıyorsan ekran kartı anakarttan alıyorsan(ekran kartı takılı değil ise) APU çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…