APU nedir?

veiron

Centipat
Katılım
28 Mart 2022
Mesajlar
263
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
APU nedir biraz anlatır mısınız? Ve bende APU olup olmadıgını nasıl anlarım? (CPU-Z programından SPD kısmına geldıgımde slot 1 ve slot 2 boş. Arkadaşıma sorduğumda sende APU var o zaman demişti.
 
İşlemcide grafik birimi bulunması demektir. APU işlemcilerle ekran kartı olmadan bilgisayarı kullanabilirsiniz.
Intel'de F ibaresi olmayan işlemciler, Ryzen'de ise G ibaresi olan işlemciler APU işlemcilerdir.
 
Slot 1 ve 2 boş ise gömülü RAM var gözüküyor. APU ise AMD tarafından kullanılan bir terim. İşlemcide dahili grafik birimi olduğunu ifade ediyor. Elbette Intel için de grafik birimi olanlar var fakat bu terimi AMD kullanıyor.
 
APU islemciler var. Icinde grafik birimi olan islemcilerdir. Ekran karti gorevini de ustlenirler.
CPU-Z'deki SPD sekmesi RAM'lerle alakalidir.
2.slot bos ise RAM'lerin Single Channel'dir. 1.slotta bossa anakarta lehimli RAM var demektir.
 
APU, AMD'nin mucidi olduğu bir işlemci teknolojisidir.

Açılımı Accelerated Processing Unit yani hızlandırılmış işlem birimidir. İşlemci içindeki grafik ve işlem biriminin daha hızlı haberleşmesi için geliştirilmiştir.

APU'ya sahip işlemciler sadece AMD'de bulunur. Intel'de APU diye bir kavram yoktur.

Slotun boş olması ile ilgili bir durum değil. Eğer 4 slotun varsa RAM'ler 3 ve 4'e takılıdır. Genelde birincil slotlar, dual-channel için, 2 ve 4 olur. Bence bir kontrol et.
 
İşlemcisinde ekran kartı olan işlemcilere APU denir ve APU işlemci sistemlere APU sistem denir. Açık ve basit ve APU sistem alınacaksa ileride ekran kartı almanızı tavsiye ederim.
Ve 16 GB 1 tane RAM almak yerine 2x8 yapmak daha performans verir.
 
APU bir AMD terimi kısaca özeti: Bir işlemci içine güçlü bir grafik işlemci iGPU yerleştirip kullanıcılara satılması hedef kitle ucuz maliyet isteyenler ve Low Price Gaming dediğimiz LPG kitlesi oluyor.

Gene Intel içinde işlemcilerin kendi iGPU'su oluyor ama Iris Xe ve G7 gibi yüksek grafik performansı olanlar kadar kaliteli değil UHD ile oyun oynanmaz mesela. Ve APU terimi sadece AMD tarafında vardır.
 

Geri
Yukarı