APU sistem 80 derece normal mi?

melihbsaran

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Merhaba arkadaşlar. Herkese ıyı gunler APU sıstem kullanıyorum ve ekran kartı kullanmıyorum ve tabii ki de oyun oynarken yük biniyor sıcaklıgım 85 dereceye kadar çıkıyor. Stok fan kullanıyorum sistemımde sıkıntı yaşar mıyım ılerleyen zamanlarda? Bu arada Wallpaper Engine kullanıyorum. Hareketlı wall oldugundan masaustunde yüke biniyor GPU.
Ekte resmi mevcuttur limit sizce nedir?
Bu arada sıcaklık degerınde altta oyun ve hareketlı wall açıktır.

Görev Yöneticisi 17.07.2020 16_49_03.png

Son düzenleme:
Azaltmamı tavsiye eder misiniz.
Yani sistem 7/24 85°C civarında gezmiyor ise gereği olacağını sanmıyorum -AMD'nin bu işlemciler için verdiği sıcaklık sınırı 95°C-. Fan hızını ayarlamayı deneyebilirsiniz.
Önemli not: Yukarıda belirttiğim 95°C sistemin çalışacağı en yüksek sıcaklıktır. Eğer CPU'yu ~3 seneden fazla kullanmak istiyorsanız uzak durmanız gereken sıcaklıklardır.

Kasanın içi gayet ferah onun için dediyseniz. BIOS'tan stok fan hızını arttırabilir miyim sizce?

Kasanın içi cayır cayır yanıyor hava alacak tek bir yer yok her yer cam. Yan kapağı açıp tekrar deneyin o kasada 20 tane fan olsa bile etkilemez.
İyor ise gereği olacağını sanmıyorum -AMD'nin bu işlemciler için verdiği sıcaklık sınırı 95°C-. Fan hızını ayarlamayı deneyebilirsiniz.

Kasanın içi gayet ferah onun için dediyseniz. BIOS'tan stok fan hızını arttırabilir miyim sizce?

Yan kapağı açıp deneyin farkı göreceksiniz.

Ben R3 3200G kullanıyorum 65 dereceyi yükte geçmedi. Büyük ihtimalle termal macununuz silinmiş onu yenileyin. Eğer böyle bir imkanınız yoksa CPB ayarını kapatın.

Voltaj ayarım sanırım fazla benım senınkı kaç benımkı ekte.
7/24 gezmıyor ama ısınmasını istemıyorum gereklı svoltaje kaçtır büyük ihtimal Ryzen Master uygulamasında yanlışlıkla vvoltajı ile oynamışım yardımcı olur musun acaba stabil gerekli olan voltage kaç olmalı?
Ben R3 3200G kullanıyorum 65 dereceyi yükte geçmedi. Büyük ihtimalle termal macununuz silinmiş onu yenileyin. Eğer böyle bir imkanınız yoksa CPB ayarını kapatın.

Voltaj ayarın nedir?

Dosya Ekleri

• AMD RYZEN MASTER 17.07.2020 17_11_40.png
    AMD RYZEN MASTER 17.07.2020 17_11_40.png
    56,7 KB · Görüntüleme: 121
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı