APU sistem alınır mı?

Abi bende senin gibi yapmayı düşünüyorum şimdi bütçeme göre bir APU sistem toplayıp ileride ekran kartı alacak duruma geldiğimde o işlemciyi satıp üstüne biraz ekleyip yeni işlemci almayı düşünüyorum ben oyunu kaliteli oynama derdinde değilim oyunu oynayabileyim yeter ben PC'yi alırsam ilk oynayacağım oyun FIFA olur GTA 5'i Detroit'i bitirmek istiyorum hikaye oyunlarını severim genelde Forza Horizon gibi oyunlar işte klasik R5 5600 bunları oynatmak için yeter herhalde.

Dediğim gibi APU sistem mantıklı. Eğer bütçene uyarsa yapabilirsin ben Ryzen 5 3400G'ye kefilim kendim kullandım. Dediğin oyunlararı ben Ryzen 5 5600 RTX 2060 6 GB ile oynadım oynuyorum da 165Hz monitörde. Sıkıntı çıkmaz eğer bütçene uygun bir APU sistem toplarsan ileride ekran kartları ne olur bilmiyoruz ama değiştiririm diyorsan gayet mantıklı

Forza 5 benim işlemciyi zorluyordu mesela. Ama oynuyordum düşük grafiklerde GTA, Valorant, LoL, CS, Apex, Fornite, Overwatch, Rainbow Six bunları oynuyordum sık sık APU sistemimle 2022'ye kadar en son sıkıldım düşük grafiklerden sistemi güncelledim
 
Dediğim gibi APU sistem mantıklı. Eğer bütçene uyarsa yapabilirsin ben Ryzen 5 3400G'ye kefilim kendim kullandım. Dediğin oyunlararı ben Ryzen 5 5600 RTX 2060 6 GB ile oynadım oynuyorum da 165Hz monitörde. Sıkıntı çıkmaz eğer bütçene uygun bir APU sistem toplarsan ileride ekran kartları ne olur bilmiyoruz ama değiştiririm diyorsan gayet mantıklı.

Forza 5 benim işlemciyi zorluyordu mesela. Ama oynuyordum düşük grafiklerde GTA, Valorant, LoL, CS, Apex, Fornite, Overwatch, Rainbow Six bunları oynuyordum sık sık APU sistemimle 2022'ye kadar en son sıkıldım düşük grafiklerden sistemi güncelledim.

Eyvallah abi sagolasın(.d) bu arada GameGaraj'dan almışsın sistemi bir sıkıntı çıktı mı?
 
Bilgisayarımı alırken ekran kartına bütçem olmadığı için (üzerine ekleyecek 1 TL bile yoktu) ilk başta APU sistem almıştım. 1 sene kadar bu şekilde kullandım ve çift kanal RAM ile beni pek de üzmedi (A++ oyun oynamıyordum).
Ekran kartına bütçe ayırdığım senaryoda diğer bileşenlerden kesmem gerekiyordu. Bu şekilde bir adım atarak zaman içerisinde bilgisayarımı güncelledim ve istediğim hale geldi.
Kısaca, bilgisayarda ağır oyunlar oynuyorsanız ya da hedefiniz buysa APU sistem sizi üzer. Ama öncelik A++ oyunlar değil de kullanım ve daha basit oyunlarsa (CS gibi) APU sistem size zaman kazandırır.
 

Geri
Yukarı