Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
APU sistem için 2 adet 2666MHz RAM vs 4 adet 1600MHz RAM
Şu an AM3 platformunda APU sistem toplanmaz. Eğer APU sistem toplamak istiyorsanız AM4 platformuna odaklanın. Ayrıca kurmak istediğiniz sistemi de belirtin. Sadece böyle soru sormak yanlış sonuçlar doğurabilir.
Hocam hiç duymadım da, APU işlemci olup da FM platform olmayan işlemci var mı? Yok diye biliyorum. Ayrıca, APU işlemciler maksimum 2133 MHz RAM destekliyor. ( Kaynak : AMD A Serisi APU İşlemciler ) Ayrıca, APU işlemcilerin dahili ekran kartları belleklerini RAM'den alırlar. Bu yüzden ne kadar yüksek RAM kapasitesi, o kadar yüksek performans. Bu bellekleri öneririm: Kingston HyperX Savage 16GB(2x8GB) 2133MHz DDR3 Ram Fiyatı
Yazdıkların hepsi doğru ama soruyla alakası yok Zaten bende belli bir sınırı var bu işin demişim. Bende maxsimum 2133 MHz desteklediğini biliyorum ama 1600 MHz vs 2666 MHz diye soruyor. 1600 MHz'yi mi al deseydim. Frekansta, RAM miktarıda önemli APU sistemlerde RAM önemli bileşen oluyor. Aslında çok ucu açık bir soru sormuş bize tam sistemini ya da bütçesini belirtse daha çok yardımcı oluruz.
Yalnız siz soruyu kendi kafanıza göre şekillendirmişsiniz zaten, soruda " toplayacağım " diye bir kelime yok ki? Belki de çoktan sistemi kurmuştur, sistem hazırdır yani. Ayrıca, doğru ama mantıksız cevaptansa mantıklı cevabı vermemiz daha iyi olur. Ücret olarak daha makul olur yani.
Haklısın çokta bakmadım açıkcası 2666 MHz RAM almışsa önceden onu kullanabilir 2133 MHz'de çalışacaktır ama 1600 MHz APU için kötü olur yani toplamamışsa zaten elindeyse bu RAM'ler 2666 MHz'yi kullansın 1600 MHz'yi kullanmasın yok elinde değil alacaksa 2133 MHz RAM alın yetecektir artık ne demeye çalışıyorsa