APU sistem için ekran kartı önerisi

Bütçe
500-2000TL

Kenntacho

Hectopat
Yer
Random.
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Elimde MSI bir laptop var. İçerisinde "GeForce GTX 850M640 @ 0.88 GHz128 Bit @ 2000 - 5000 MHz 2 GB" ekran kartı bulunmakta, eski bir laptop.
Bir de elimde 3200G işlemcili, 8 GB RAM'li, Windows 10 işletim sistemli APU bir masaüstüm var.
MSI laptopta kullandığım ekran kartı ile Ultimaker Cura'da dilimleme, önizlemede problemler yaşamıyorum, kasmıyor etmiyor.
Fakat APU'da inanılmaz yavaş çalışıyor ve AutoCAD, SolidWorks gibi programlarda da bir tık sorun yaşıyorum bazen. Özellikle render tarzı işlerde.
Bu programları APU sistemimde de rahatça kullanabilmek için ekran kartı arayışı içerisine girdim.
En az MSI laptopumda ki ekran kartı gücünde, bulabildiğim en ucuz ekran kartını almak istiyorum.
0 olur, 2. el olur, önerilerinizi bekliyorum. Fiyat olaraksa kart fiyatlarını bilmediğim için 500-2000TL arasında bir bütçe belirteyim.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce APU sisteminizi +8RAM eklemenizi öneririm ekran kartı olarak birçok seçenek var.
2.el RX560/1050Tİ- 1500/1700TL.
Sıfır RX560/1050Ti - 2000/2200TL.
Sıfır GTX1650-2600TL.
2.el GTX1650 2100/2300TL.
2.el GTX970 /RX470 - 1900/2000TL.

İlk önce APU sisteminizi +8RAM eklemenizi öneririm ekran kartı olarak birçok seçenek var.
2.el RX560/1050Tİ- 1500/1700TL.
Sıfır RX560/1050Ti - 2000/2200TL.
Sıfır GTX1650-2600TL.
2.el GTX1650 2100/2300TL.
2.el GTX970 /RX470 - 1900/2000TL.
APU sistemim, ofiste kullanıyorum o yüzden 8 GB RAM yeterli oluyordu.
MSI laptopla kıyaslayınca sadece ekran kartını değiştirsem sanki işime yarayacak kıvama gelecekmiş gibi düşündüm.
RAM yükseltmeden sadece ekran kartı alsam sorunumda düzelme yaşar mıyım?
Ve 8 GB RAM alın.
Teşekkür ederim değerlendireceğim.
Tek RAM var ise bir 8 GB daha alıp RAM'lere çift kanal yapın. Kayda değer artış olacaktır.

Ekran kartı almadan sadece RAM ile çözebilir miyim sizce? Kayda değer artış olacağını biliyorum ama özellikle çok katmanlı büyük çaplı dilimlemelerde kasmanın önüne geçmek istiyorum. Kaldı ki küçük dilimlemelerde bile kasıyor 8 Cm'lik falan.

Son düzenleme:
Ekran kartı almadan sadece RAM ile çözebilir miyim sizce? Kayda değer artış olacağını biliyorum ama özellikle çok katmanlı büyük çaplı dilimlemelerde kasmanın önüne geçmek istiyorum. Kaldı ki küçük dilimlemelerde bile kasıyor 8 Cm'lik falan.
GTX 850M'li laptopunda kasmıyorsa çift kanallı vega8'de hiç kasmaz. Tabii ekran kartı alırsan da çok iyi olur.

GTX 850M'li laptopunda kasmıyorsa çift kanallı vega8'de hiç kasmaz. Tabii ekran kartı alırsan da çok iyi olur.
GTX 850M'li laptopumda hiç kasmıyor, içerisinde SSD'de yok mesela HDD var, kasma etme, dilimlemelerde herhangi bir problem olmuyor ve hızlı sayılır, işimi çok rahat görüyor yani.

O yüzden bende GTX 850M gücünde, sadece bu üç program için kart arayışı içine girdim. 0 veya 2. el işimi görsün yeter mantığındayım.

Eğer ki çift kanal RAM işinizi rahat görür derseniz, GTX 850M gücüne ulaşırsın derseniz sadece bir tane daha RAM alacağım, benim için maliyeti ekran kartından çok çok daha düşük olacak çünkü.

Vega 8 GTX850M gücünde, Ram ekleyin sorununuz büyük ihtimal çözülecektir.
İlk bir böyle deneyeyim o zaman. Diğer arkadaşlarda 8 GB RAM eklememi söylemişler zaten ilk olarak.
Daha sonrasında Vega 8 için istediğim bellek miktarını RAM'den ayırabiliyorum değil mi? Örneğin 6 GB Vega 8'e ayırmak istedim diyelim.

İlk bir böyle deneyeyim o zaman. Diğer arkadaşlarda 8 GB RAM eklememi söylemişler zaten ilk olarak.
Daha sonrasında Vega 8 için istediğim bellek miktarını RAM'den ayırabiliyorum değil mi? Örneğin 6 GB Vega 8'e ayırmak istedim diyelim.
Vega8 default olarak 2GB alıyor diye biliyorum, arttırma konusunda bir bilgim yok maalesef. Konu açabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı