APU sistem mi, ekran kartlı sistem mi?

Bilgicim

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Frontend Developer
Başlıkta yazdığım gibi bir yanda APU sistem düşünüyorum. Bir tarafta da ekran kartlı bir sistem düşünüyorum. Genel ihtiyacımı bazen oyun bazen de Render için kullanacağım bir sistem toplamak istiyorum. Ortalama 2500-300 TL arası bir bütçe ile ne yapsam fiyat/performans olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer işin içine Render giriyorsa Ryzen sistem toplaman gerektiğini düşünüyorum. Benim tavsiyem o bütçeye APU sistem toplaman. Çünkü o bütçeyle ekran kartlı sistem toplamaya kalksan işlemci ve ekran kartı tam tencere kapak olacak şekilde ayarlayacaksın ve bu seferde ileride upgrade etmek istediğin zaman hem işlemciyi hemde ekran kartını değiştirmek zorunda kalacaksın. Onun için aşağıdaki gibi APU bir sistem toplayıp ileride ekran kartı takviyesi yapmak çok daha mantıklı olur. Böylece sistemi upgrade edeceğin zaman sadece ekran kartına masraf yapmış olursun.
370197

Eğer işin içine Render giriyorsa Ryzen sistem toplaman gerektiğini düşünüyorum. Benim tavsiyem o bütçeye APU sistem toplaman. Çünkü o bütçeyle ekran kartlı sistem toplamaya kalksan işlemci ve ekran kartı tam tencere kapak olacak şekilde ayarlayacaksın ve bu seferde ileride upgrade etmek istediğin zaman hem işlemciyi hemde ekran kartını değiştirmek zorunda kalacaksın. Onun için aşağıdaki gibi APU bir sistem toplayıp ileride ekran kartı takviyesi yapmak çok daha mantıklı olur. Böylece sistemi upgrade edeceğin zaman sadece ekran kartına masraf yapmış olursun.Eki Görüntüle 370197
Peki hocam bu a320 anakartların birçok çeşidi var. Hangi serisi performans anlamında iyidir.

Peki hocam bu a320 anakartların birçok çeşidi var. Hangi serisi performans anlamında iyidir.
Anakartın performansa etkisi yoktur. Bütçe yüksek değilse anakarta çok masraf yapmayı doğru bulmuyorum.
B450 serisi kart alınız. İleride 2600 alıp yolunuza devam edersiniz. A320 serisi kartları tavsiye etmiyorum.
Bilgim olmadığı için soruyorum. Bildiğim kadarı ile A320 serisi anakartlar BIOS güncellemesi ile 2600'ü falan destekliyordu. Neden A320 serisi anakartları tavsiye etmiyorsunuz? Sonuçta bütçe yüksek değil.

Eğer işin içine Render giriyorsa Ryzen sistem toplaman gerektiğini düşünüyorum. Benim tavsiyem o bütçeye APU sistem toplaman. Çünkü o bütçeyle ekran kartlı sistem toplamaya kalksan işlemci ve ekran kartı tam tencere kapak olacak şekilde ayarlayacaksın ve bu seferde ileride upgrade etmek istediğin zaman hem işlemciyi hemde ekran kartını değiştirmek zorunda kalacaksın. Onun için aşağıdaki gibi APU bir sistem toplayıp ileride ekran kartı takviyesi yapmak çok daha mantıklı olur. Böylece sistemi upgrade edeceğin zaman sadece ekran kartına masraf yapmış olursun.Eki Görüntüle 370197
Render performansı biraz iyi olsun dersen, Furkan' ın ekdeki APU sistemi işini görür.
Oyunlardan daha iyi performans alayım dersen, bu RX 570' li sistemi toplayabilirsin.
İşlemci:AMD Ryzen 3 2200G
Anakart: Asrock B450M-HDV R4.0
RAM: Adata DDR4 8GB 3000MHz D41 SPECTRIX
Ekran Kartı: RX 570
SSD: Samsung 860 Evo 250GB
Kasa: XIGMATEK FRONTLINER EN8774 3x12CM MAVİ LED USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA
PSU: Aerocool 500W VX Plus

Fiyat: 3150 TL
Kasa, SSD ve anakart seçiminde oynama yaparak, fiyatı aşağılara çekmen mümkün. Fakat tavsiye etmem.

Son düzenleme:
@BlueMagic

Destekleyebilir fakat aynı performansı vermez. OC yapılamaz bu kart ile. A320 serisi en alt seviye karttır. İleride bir upgrade düşünülüyor ise B450 serisi daha mantıklıdır. Ama yok, para bu kadar ileride ekleme yapmayacağım filan denirse alınabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Render performansı biraz iyi olsun dersen, Furkan' ın ekdeki APU sistemi işini görür.
Oyunlardan daha iyi performans alayım dersen, bu RX 570' li sistemi toplayabilirsin.
Ekran Kartı: RX 570

Fiyat: 3150 TL
Kasa, SSD ve anakart seçiminde oynama yaparak, fiyatı aşağılara çekmen mümkün. Fakat tavsiye etmem.
İki sistem de iyi ancak r3 2200g ile r5 2400g arasında ne derece fark vardır.

ek olarak apu sistem için 8gb ram in yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu noktada 12gb yada 16gb ram düşünüyorum. 12gb ram performans anlamında yeterli olur mu?

İki sistem de iyi ancak r3 2200g ile r5 2400g arasında ne derece fark vardır.

ek olarak apu sistem için 8gb ram in yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu noktada 12gb yada 16gb ram düşünüyorum. 12gb ram performans anlamında yeterli olur mu?
R3 2200G ile R5 2400G arasında grafik kartı olarak çok bir fark yok ancak işlemci gücü anlamında bayağı bir fark var. Aşağıdaki videoya bakarsanız mesela birinde işlemci kullanımı %20 iken diğerinde %40 civarı dolaşıyor. Yani bunu da şöyle düşünün. İleride ekran kartı takacağınız zaman birine atıyorum en fazla GTX 1060 takabilirken diğerine yani R5 2400G'ye GTX 1070'e kadar takabileceksiniz. Onun için ileride iyi bir ekran kartı takmayı düşünüyorsanız R5 2400G'yi tercih etmeniz doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM konusuna gelince APU sistemlerde kesinlikle Dual Channel kullanmanızı öneriyorum. Yani çift kanal RAM kullanın. Evet 8 GB RAM yavaş yavaş yetersiz gelmeye başlıyor. Eğer bütçeniz el verirse 2X8 şeklinde 16 GB RAM kullanmanız çok iyi olur. Bir daha RAM derdiniz olmaz. 12 GB RAM'e pek sıcak bakmıyorum. Çünkü Dual Channel çalışıp çalışmayacağının bir garantisi yok. Şans işi biraz. Yapacaksanız ya 2X4 şeklinde ya da 2X8 şeklinde yapmanızı öneririm.

Render performansı biraz iyi olsun dersen, Furkan'ın ekdeki APU sistemi işini görür.
Oyunlardan daha iyi performans alayım dersen, bu RX 570'li sistemi toplayabilirsin.
Ekran kartı: RX 570

Fiyat: 3150 TL.

Sene 2020 sitem 4.5K.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı