last0ne75
Centipat
Merhaba arkadaşlar. Kendim için oyun oynamaya yönelik yaklaşık 4-5 aylık dönemde kendime APU sistem toplamaya karar verdim. Toplam bütçe yaklaşık olarak 3000TL(ekipmansız). Aklımda bir tane sistem var yardımcı olursanız sevinirim.
-Ryzen 3 3200G.
-Gigabyte B450M S2H 3600(O.C.) MHz mATX.
-2x8GB RAM 3600MHz CL16 marka belirlemedim.
- Kasa hakkında bir fikrim yok. Çok fazla pahalı olmamak şartıyla temperli kasa bakıyorum.
-PSU kaç Watt yeterli olur?
-1TB HDD ve 120GB SSD bunların markaları modelleri belli değil.
-Monitörü ayrı olarak belki alabilirim. Herhalde 144Hz monitör almaya gerek yoktur. 60Hz işimi görür diye düşünüyorum.
Bu işletim sistemine daha sonra ekran kartı takmayı düşünmüyorum. Şayet öyle bir durum olacaksa işlemciyi değiştirip RTX model bir ekran kartı alabilirim. APU sistem beni idare etmesi için alıyorum.
-Ryzen 3 3200G.
-Gigabyte B450M S2H 3600(O.C.) MHz mATX.
-2x8GB RAM 3600MHz CL16 marka belirlemedim.
- Kasa hakkında bir fikrim yok. Çok fazla pahalı olmamak şartıyla temperli kasa bakıyorum.
-PSU kaç Watt yeterli olur?
-1TB HDD ve 120GB SSD bunların markaları modelleri belli değil.
-Monitörü ayrı olarak belki alabilirim. Herhalde 144Hz monitör almaya gerek yoktur. 60Hz işimi görür diye düşünüyorum.
Bu işletim sistemine daha sonra ekran kartı takmayı düşünmüyorum. Şayet öyle bir durum olacaksa işlemciyi değiştirip RTX model bir ekran kartı alabilirim. APU sistem beni idare etmesi için alıyorum.