APU sistem vs. GT 1030 sistem

Bilmeden konuşanlarda bugün. Ryzen 5 3400 alman çok daha mantıklı olacaktır hem çok benzer performans alırsın hem de ileriye dönük bir sistem toplamış olursun. İleriki zamanlarda 1650 Super gibi ekran kartlarını çok rahat kaldıracak bir işlemci kendileri. Ayrıca bütçen nedir ?
Biliyorum yeteri kadar fakat , Technopat'ta az da olsa gezinirseniz Apu'nun sorun çıkardığı sistemler bulmak zor değil ve Nvidia'nın Driver yüklemesi ve bulması daha kolay olduğu için GT 1030 dedim Profesyonel Bilgisayar Hazretleri...
 
Biliyorum yeteri kadar fakat, Technopat'ta az da olsa gezinirseniz APU'nun sorun çıkardığı sistemler bulmak zor değil ve NVIDIA'nın driver yüklemesi ve bulması daha kolay olduğu için GT 1030 dedim profesyonel bilgisayar hazretleri...

Komiksiniz gerçekten. 1030 ekran kartı APU sistem ile aynı performansı veriyor. Ayrıca APU geleceğe dönük bir sistem. APU sistemlerde sürücü bulamıyorsanız konu açın yardımcı oluruz.
 
APU'ların önü daha açık oluyor. Eski ekran kartını satmakla falan uğraştırmıyor adamı. Tam performans için tek sıkıntısı çift kanal bellek istemesi. Bütçeyi burada biraz sıkıntıya sokabilir.

APU'ların kötü yanı performansın diğer sistem bileşenlerine çok bağlı kalması. Internette X570 anakart, 3600MHz düşük gecikme RAM'ler ve sıvı soğutma ile test yapıyorlar, sonra bu testleri izleyen kullanıcı A320 anakart ve 3000 MHz tek çubuk RAM ile alakası olmayan performans alınca şaşırıyor.

Keşke GT 1030 bu kadar büyük bir hayal kırıklığı olmasaydı ben de APU yerine normal PC önerebilseydim. Ama şartlar ortada. Şahsen ben yine ikinci el öneriyorum. Kendim bütçe sıkıntıları yaşadığımda yine ikinci el ile işimi hallediyorum.

İmzamdaki sistemi toplarken ikinci el R3 1300X ile başlamıştım mesela, işlemci alacak bütçem çıkana kadar idare etti beni, sonra zarar etmeden geri sattım.
 
Komiksiniz gerçekten. 1030 ekran kartı APU sistem ile aynı performansı veriyor. Ayrıca APU geleceğe dönük bir sistem. APU sistemlerde sürücü bulamıyorsanız konu açın yardımcı oluruz.
ben geleceğe dönük olmasın demiyorum ama am4 farklı daha uygun bir cpu alıp GT 1030 ile kullanırsa yine geleceğe dönük olur. Nvidia "bence" daha iyi bir sürücü desteğine sahip. Bunu bir AMD kullanıcısı olarak söylüyorum. Apu bir sistem toplamak yerine yine AMD üzerine kurulu GT 1030 bir sistem toplanabilir. Bilmediğimi söylediniz ama eğer bilmesem buraya gelip T*rbok(s) Veya *zoly sistem atar geçerdim. Söylediklerinizde haklısınız fakat benim önerim bu konu sahibi seçim yapabilir neden bu konuda bu kadar ısrar ediyorsunuz ben sadece fikrimi sundum eğer APU sistem alınacaksada en az Vega 11 GPU'ya sahip bir sistem alınmalı...
 
Ryzen 5 3400G daha iyidir. Benim 3200g dostum, akıyor bilgisayar akıyor. Hem hızlı hem de oyunlarda fena olmayan bir grafik birimi.

Ben çok memnunum. Ekran kartı almayı düşünmüyorum.

Darksouls Remastered full ayar 60 FPS,
Batman Arkham Knight orta-yüksek ayar 45-50FPS,
GTA 5 orta-yüksek ayar 55 FPS.
ETS full ayar, ölçekle 125 60 FPS.

720p de oynadım hepsini.

VEGA 8 neredeyse 1030 ile aynı güçte
Bende bu oyunlara yakın oyunlar oynayacağım,özellikle de ets2.
İkisini de günümüz şartlarında oyun için önermem. İkinci el-sıfır karışık bir şekilde yeni çıkacak olan 10100F ve Vega 56 ile sistem toplarsan çok rahat edersin.
Günümüz deki oyunlar değil csgo,lol,ets2, böyle oyunlar için rdr2 felan oynmayacağım için bana uygun ryzen 5 3400g.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı