APU sistemde işlemci yükseltilirse mi ekran kartı alınırsa mı daha çok performans artışı olur?

2000 lira bütçe ile minimum masraf ile verim almaya çalışıyor arkadaş. Gidip önerdiğin işlemci 5000 lira bandında. Ne kadar mantıklı öneri yaptığını buradan pay biç. Biz bilmiyor muyuz 2200G'nin darboğaz yapmayacağını sanki. İşlemci sonradan ekran kartı gücüyle dengeli bir modele, 5500 gibi modele kolaylıkla yükseltilir ama ekran kartı öyle değil, bütçe ihtiyacı çok daha fazla.

Ki akrabama Ryzen 5 5500 + GTX 1050 Ti sistem toplamasam diyeceğim gibi 5500 kötü işlemci, gayet yeterli bir işlemci.

Ryzen 5500 ve GT 730 alsam sorun çıkarır mı sonradan ekran kartını değişirim.

Ryzen 5500 ve GT 730 alsam sorun çıkarır mı sonradan ekran kartını değişirim.
2000 lira bütçe ile minimum masraf ile verim almaya çalışıyor arkadaş. Gidip önerdiğin işlemci 5000 lira bandında. Ne kadar mantıklı öneri yaptığını buradan pay biç. Biz bilmiyor muyuz 2200G'nin darboğaz yapmayacağını sanki. İşlemci sonradan ekran kartı gücüyle dengeli bir modele, 5500 gibi modele kolaylıkla yükseltilir ama ekran kartı öyle değil, bütçe ihtiyacı çok daha fazla.

Ki akrabama Ryzen 5 5500 + GTX 1050 Ti sistem toplamasam diyeceğim gibi 5500 kötü işlemci, gayet yeterli bir işlemci.
amacım işlemciyi satıp üstüne koyup ekran kartı almak

R

Ryzen 5 5500 ve GT730 yapsam 2500 3 bin TL arası. Daha sonra APU işlemciyi satıp ekran kartını değişsem mantıklı olur mu?

GT730 mevcut 2200G'nin ekran kartı kadar bile güçlü değildir belki de, alacağınıza değmez.

Şu anda ile yapacağınız işlem ekran kartınızı yüksek alabileceğiniz kadar alıp, oyunları oynarken zevk almanız. Bu esnada da işlemciyi yükseltmek için para biriktirmeniz.

Sonrasında ise işlemciyi yükseltirsiniz, ekran kartını yükseltmek için para biriktirmeye başlarsınız. GT 730 gibi tırt kartlara boşa para harcamayın. İkinci el değeri halen olan ve olacak kartlara bakının, örnek 1050 Ti, RX 580 570 gibi...

GT730 mevcut 2200G'nin ekran kartı kadar bile güçlü değildir belki de, alacağınıza değmez.

Şu anda ile yapacağınız işlem ekran kartınızı yüksek alabileceğiniz kadar alıp, oyunları oynarken zevk almanız. Bu esnada da işlemciyi yükseltmek için para biriktirmeniz.

Sonrasında ise işlemciyi yükseltirsiniz, ekran kartını yükseltmek için para biriktirmeye başlarsınız. GT 730 gibi tırt kartlara boşa para harcamayın. İkinci el değeri halen olan ve olacak kartlara bakının, örnek 1050 Ti, RX 580 570 gibi...

RX 580 570 falan almak istiyorum ama çok eleştiren var korkuyorum şimdi alırım elimde patlar diye

1 tane XFX RX570 8 GB var almak mantıklı mı?

RX 580 570 falan almak istiyorum ama çok eleştiren var korkuyorum şimdi alırım elimde patlar diye

1 tane XFX RX570 8 GB var almak mantıklı mı?
RX580 4GB modellerinin Mining geçmişi olması daha düşük ihtimal olan modeller hocam. Onlara yönelebilirsiniz isterseniz.
Fiyatlarına sarı siteden şimdi baktığımda 1500 - 1700 arasında geziniyor bu modellerin.

RX580 4 GB modellerinin mining geçmişi olması daha düşük ihtimal olan modeller hocam. Onlara yönelebilirsiniz isterseniz.
Fiyatlarına sarı siteden şimdi baktığımda 1500 - 1700 arasında geziniyor bu modellerin.

1900 TL'ye XFX kutulu RX570 dediğim ekran kartı. RX 580i eleştiren çok.

Mi.

RX580 4 GB modellerinin mining geçmişi olması daha düşük ihtimal olan modeller hocam. Onlara yönelebilirsiniz isterseniz.

Mining yapılmamış kart ile.

Senin önerdiğin ekran kartı 1050 Ti her ne kadar eskide olsa git bir bak bakalım fiyatlarına kara borsa fiyatından satıyor millet 5300TL'den aşağı 1050 Ti yok benim dediğim 5600G 1050 Ti'dan bile ucuz kutusuz aldın mı daha ucuz hem ayrı ayrı 2 parçaya para vermeyecek ayrıyeten 5500 5600 kıyasla cok vasat bir işlemci 300 TL fark var arasında 300 TL'ye yemek yiyemezsin ikisi arasında ben 5600 tercih ederdim.

Bilgisayarımda şu an Ryzen 3 2200G işlemci var ve APU sistem olarak kullanıyorum, 16 GB RAM var.
Bütçem kısıtlı olduğu için işlemciyi Ryzen 5 5500 yapıp ekran kartını R7 240 mı yapsam yoksa, işlemci kalsa RX580 ya da 1050 Ti gibi benzeri fiyatları da ikinci el kart mı alsam? Hangisinde performans daha iyi olur?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
RX580 net.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı