4060 Ti ve Rx 7600Xt'yi kullanırken ekran kartı kullanımı %100 olmasada ona yakın bir şey olur zaten ve performansı etkilyecek bir durumuda olmaz zaten bu oran. Üstelik işlemci kullanımı, yük altında %100'e kadar çıkacağından emin misiniz, hiç rast gelmedim ben öyle bir durum ile. Ya ben yanlış biliyorum yada sizin bir yerde hatanız var.
Ayrıca sistemi bilmeden, PSU'yu tahmin edip ona göre ekran kartı önerisi yapmak ne kadar mantıklı?
Rtx 4070 ile 1080P'de darboğaz yaşanır o işlemci ile nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz?
Ryzen 7 5700G ve 5600G'nin performansı biribirine çok yakın.
hocam görünmüyor henüz. İşlemcinin oyun performansına baktımda, Ryzen 5 5600G işlemcisi ile neredeyse aynı güçte sayılırlar gibi. Yani bu sistem için eğer yeterli güç kaynağına sahipseniz NVIDIA tarafından RTX 4060 Ti, AMD'tarafından ise RX 7600 XT'yi 1080p çözünürlükte darboğaz yaşamadan kullanabilirsiniz. Daha üstünü 1080p çözünürlükte önerilmiyor genelde, darboğaz yersiniz çünkü. Darboğaz dediğimiz olayda işlemci, ekran kartına göre fazla geliyor yani yetersiz kalıyor onun karşısında ve işlemci ekran kartını besleyemiyor ve ekran kartından tam performans alamıyorsunuz.
Maalesef hocam görünmüyor henüz. İşlemcinin oyun performansına baktımda, Ryzen 5 5600G işlemcisi ile neredeyse aynı güçte sayılırlar gibi. Yani bu sistem için eğer yeterli güç kaynağına sahipseniz Nvidia tarafından Rtx 4060Ti, AMD'tarafından ise Rx 7600 XT'yi 1080p çözünürlükte darboğaz yaşamadan kullanabilirsiniz. Daha üstünü 1080P çözünürlükte önerilmiyor genelde, darboğaz yersiniz çünkü. Darboğaz dediğimiz olayda işlemci, ekran kartına göre fazla geliyor yani yetersiz kalıyor onun karşısında ve işlemci ekran kartını besleyemiyor ve ekran kartından tam performans alamıyorsunuz.
Darboğaz hesaplayıcı böyle bir site var ben buradan sistemimin darboğaz olup olmadığına bakıyorum ve RTX 3060 Ti ile Ryzen 7 5700G işlemcinin 3840x2160 çözünürlükte kusursuz çalıştığını gösteriyor? Doğru mu bilemedim.