APU sisteme ekran kartı takarken yapılması gerekenler nelerdir?

Beccaria38

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi, APU bir sisteme ekran kartı aldığımızda 'DDU' gibi yazılımlara ihtiyacımız var mıdır? BIOS'tan işlemcinin dahili grafik birimini devre dışı yapmak gerekir diye bir şey duydum ama emin olamadım. Araştırdım, bununla ilgili bir yazı da göremedim.
Direkt takıp sürücüsünü yükleyip mi kullanmalıyız?
APU işlemci ile ekran kartını birleştirme gibi videolar var. Bunlar yapılmalı mıdır? Zararlı mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

İşlemci: Ryzen 4650G PRO.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinden kapatmak size kalmış. DDU kullanabilirsiniz. APU ile diğer ekran kartı beraber çalışmıyor diye biliyorum. Bir zamanlar APU ile AMD ekran kartı arasında CrossFire duymuştum ama galiba kapatılmış.

Başlıkta belirttiğim gibi, APU bir sisteme ekran kartı aldığımızda 'DDU' gibi yazılımlara ihtiyacımız var mıdır? BIOS'tan işlemcinin dahili grafik birimini devre dışı yapmak gerekir diye bir şey duydum ama emin olamadım. Araştırdım, bununla ilgili bir yazı da göremedim.
Direkt takıp sürücüsünü yükleyip mi kullanmalıyız?
APU işlemci ile ekran kartını birleştirme gibi videolar var. Bunlar yapılmalı mıdır? Zararlı mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

İşlemci: Ryzen 4650G PRO.
APU ile ekran kartı birleştirme diye bir şey daha önce duymadım.
Sisteme takınca APU kartı devre dışı kalır otomatik, devre dışı kalmaz da kullanılmaz, BIOSdan falan kapamadan. Sonra normal driverını kurup biriteceksiniz.

APU bir sisteme ekran kartı aldığımızda 'DDU' gibi yazılımlara ihtiyacımız var mıdır?
İyi olur ama zorunda değilsiniz.
BIOS'tan işlemcinin dahili grafik birimini devre dışı yapmak gerekir diye bir şey duydum ama emin olamadım.
Ekran kartınız var diye dahili GPU'yu devre dışı bırakmanız gerekmez. Aksine dahili GPU arka plandaki bazı işlemler için kullanılıp harici GPU'nun yükünü azaltabilir. FAKAT ekranınızı anakartta bulunan değil ekran kartında bulunan portlara bağlamayı unutmayın.
Videoyu atabilir misiniz?

Ekran kartınız var diye dahili GPU'yu devre dışı bırakmanız gerekmez. Aksine dahili GPU arka plandaki bazı işlemler için kullanılıp harici GPU'nun yükünü azaltabilir. FAKAT ekranınızı anakartta bulunan değil ekran kartında bulunan portlara bağlamayı unutmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DDU için iyi olur demişsiniz. DDU ile işlemcinin dahili grafik birimini kaldırdığımda arka plandaki işlemler için çalışan bir dahili grafik birimi olmayacak öyle değil mi?

DDU için iyi olur demişsiniz. DDU ile işlemcinin dahili grafik birimini kaldırdığımda arka plandaki işlemler için çalışan bir dahili grafik birimi olmayacak öyle değil mi?
DDU ile driverları temizledikten sonra tekrar indiriceksiniz. Hem APU için olan driver'ı hem de harici ekran kartı için olan driver'ı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşın yaptığı şey dahili GPU'yu etkinleştirmek. Birleştirmeden kasıt ekran kaydı gibi dahili GPU tarafından kolaylıkla yapılabilcek işlerin dahili GPU ile yapılmasıyla harici GPU'nun yükünü azaltmak.

Biliyorum boş bir mesaj belki ama vakit ayırıp sorunuma cevap vermek için videoyu bile izlediniz. Çok teşekkür ederim.

Bu video güç birleştirme değil. Her iki GPU da aktif olabilir. Zaten kablo nereye takılırsa görüntüyü o verir. Oyun oynamak için zaten haricide kablo olması gerekir. APU ile oyun deneyimi harici gibi olmaz.

DDU ile driver kaldırıp BIOS üzerinde APU'yu devredışı bırakacaksın sonra Ekran Kartını takıp driver yükleyeceksin. APU'yu devredışı bırakmazsan verdiğin RAM miktarı öylece durur, hiçbir işe yaramaz.

DDU ile driver kaldırıp BIOS üzerinde APU'yu devre dışı bırakacaksın sonra ekran kartını takıp driver yükleyeceksin. APU'yu devre dışı bırakmazsan verdiğin RAM miktarı öylece durur, hiçbir işe yaramaz.

Merhaba hocam, 8 GB RTX 3060 ekran kartı aldık. DDU ile dahili grafiği kaldırıp BIOS üzerinden APU'yu devre dışı bıraktığımda ne ekran kartından ne de anakart üzerinden görüntü alamadık. BIOS reset attıktan sonra APU'yu devre dışı bırakmadan ekran kartından görüntü alabildik. Ancak ekran kartının sürücüsünü yükledikten sonra APU'yu devre dışı bırakabildik. Fakat bu sefer de oyunlarda işlemci kullanımı inanılmaz düştü. Ryzen 5 4650G gibi bir işlemcinin kullanımı yüzde 4 yüzde 5 gözüküyor. Sanırım bu sebeple anlık droplar almaya başladık.
3D mark üzerinden işlemci testi yaptığımızda 20FPS aldığımızı gördük.
Sorunumuz halen devam ediyor. Bir bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı