Merhaba. APU sistem olan bilgisayarima ekran karti taktim, acilmadi. Buyuk ihtimalle guc kaynagim yetersiz oldugu için. Sonrasinda karti çıkarıp tekrar calistirmayi denedim. Fakat asla guc gelmiyor. Yardimci olursaniz sevinirim.
Ekran kartı takarken sisteminiz statik elektriğe maruz kalmış olabilir. PSU kablosunu önce PSU'yu kapatarak çıkartın. Sonrasında PSU'nun fiş takma yerindeki üç metale iki parmağınızı 15-20 saniye boyunca değdirin. Bu arada üstünüzde statik elektrik olmamasına ve ellerinizin kuru olmasına dikkat edin. Sonra kabloyu takıp tekrar deneyin.
Düşük bir ihtimal olarak ekran kartını takarken statik elektrik anakarta zarar vermiş olabilir. Başka düşük bir ihtimal ise bozuk ekran kartı anakartı bozmuş olabilir. Eğer dediğimi yaptığınızda sistem yine açılmıyorsa PSU, anakart veya ekran kartı arızası için güvenilir bir bilgisayarcıya gidiniz.
Hocam nasi cozebilirim? Psu kablolarinda problem de olabilir cunku bu psuyi yeni aldim 1 ay once calismadi gecenlerde bi taktim tikir tikir calisiyodunsimdi ekran karti olayindan sonra yine calismiyor
Hocam nasi cozebilirim? Psu kablolarinda problem de olabilir cunku bu psuyi yeni aldim 1 ay once calismadi gecenlerde bi taktim tikir tikir calisiyodunsimdi ekran karti olayindan sonra yine calismiyor