Çözüldü Sistemin bağlantıları yapıldıktan sonra güç gelmemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fraspy

Decapat
Daha fazla  
RAM
kingston 32 gb ddr5
SSD veya HDD modeli
samsung 980 pro with heatsink
Anakart
ASUS EX-B650M-V7 Soket AM5 AMD B650 DDR5 2xM.2 80
İşlemci
amd 7600x
İyi sosyaller,

Görselde attığım sistemin kurulumunu yaptım kabloları yerlerine yerleştirip güç kablosu taktıktan sonra başlat düğmesine bastığımda anlık ışık çıkıyor ancak sistem çalışmıyor, sorun nerede olabilir?

Kablolamada bir problem var mı?

Dosya Ekleri

• IMG20231125015051.jpg
    IMG20231125015051.jpg
    214,6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Gördüğüm kadarı ile sistemde ekran kartı yok. İşlemci de 7600X yani APU olmayan bir işlemci. Yanılmıyorsam bir ekran kartına ihtiyacınız var.

7600X'de dahili GPU var, olayın onunla alakası yok.

İyi sosyaller,

Görselde attığım sistemin kurulumunu yaptım kabloları yerlerine yerleştirip güç kablosu taktıktan sonra başlat düğmesine bastığımda anlık ışık çıkıyor ancak sistem çalışmıyor, sorun nerede olabilir?

Kablolamada bir problem var mı?

Kısa devre ihtimali var, anakart yükseltme vidalarını ayarladınız mı? Fazladan vida kalmaması gerekiyor.

Fan bağlantısındaki hata da yapar, onuda kontrol edin.
Uygun, iletken olması yeterli.

Tamamdır hocam ataş bulup deneme gerçekleştireceğim umarım PSU da değildir sorun bilgilendiririm tekrar, teşekkür ederim ilginiz için.

Hayır, 24 pin ve CPU soketini anakarttan çıkarın yeter.

Başka güç bağlantısı yok zaten görselde, kasa fanları PSU'ya bağlıysa onu da çıkarın.

Hocam şimdi ataş testini yaptım PSU canavar gibi çalıştı sonra sadece kasa fanlarını bağladım onlarda çalıştı sanırım anakarta tam takamadım ya da montede sorun var hepsini çıkartıp baştan kuracağım.

Tamamdır hocam ataş bulup deneme gerçekleştireceğim umarım PSU da değildir sorun bilgilendiririm tekrar, teşekkür ederim ilginiz için

Hocam şimdi ataş testini yaptım PSU canavar gibi çalıştı sonra sadece kasa fanlarını bağladım onlarda çalıştı sanırım anakarta tam takamadım ya da montede sorun var hepsini çıkartıp baştan kuracağım

Anakarta 24 pin ve CPU güç soketini takın, önce CPU fanının kablosunu çıkarıp açın, açılmazsa, CPU güç soketini çıkarıp açın, sadece 24 pin kalsın, yine açılmazsa anakartı kasadan çıkarıp uzay montaj deneyin.

Anakarta 24 pin ve CPU güç soketini takın, önce CPU fanının kablosunu çıkarıp açın, açılmazsa, CPU güç soketini çıkarıp açın, sadece 24 pin kalsın, yine açılmazsa anakartı kasadan çıkarıp uzay montaj deneyin.

Buldum sorunu hocam kasanın fan soketlerinden birini yanlış yere takmışım onu çıkartınca düzeldi hepsi canavar gibi çalışıyor görüntüde verdi kuruluma geçeceğim teşekkür ederim yardımınız için yalnız bir son sorum olacak ben kurulumları vs yapsam ekran kartından önce sorun olur mu? Ekran kartını mı beklemeliyim?

Buldum sorunu hocam kasanın fan soketlerinden birini yanlış yere takmışım onu çıkartınca düzeldi hepsi canavar gibi çalışıyor görüntüde verdi kuruluma geçeceğim teşekkür ederim yardımınız için yalnız bir son sorum olacak ben kurulumları vs yapsam ekran kartından önce sorun olur mu? Ekran kartını mı beklemeliyim?

Kurup kullanın, ekran kartı gelince takıp sürücüsünü kurarsınız.

Kurup kullanın, ekran kartı gelince takıp sürücüsünü kurarsınız.

Anladım teşekkürler hocam vallahi sıfırdı tüm ürünler özellikle PSU konusunda korkuttu yani bir ama şimdi problemsiz çalışıyor tek 1 yanlış bağlantı her şeyi bozuyormuş garip bir tecrübe oldu :D elinize sağlık.

Anladım teşekkürler hocam vallahi sıfırdı tüm ürünler özellikle PSU konusunda korkuttu yani bir ama şimdi problemsiz çalışıyor tek 1 yanlış bağlantı her şeyi bozuyormuş garip bir tecrübe oldu :D elinize sağlık

Evet, kısa devre olunca sistemi koruma amaçlı start vermiyor, iyi günlerde kullanın.

Dosya Ekleri

• IMG20231125140206.jpg
    IMG20231125140206.jpg
    252,1 KB · Görüntüleme: 28

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı