APU sisteme yükseltme önerileri

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce APU sistem topladım ama ekran kartı stokları düzelip fiyatlar düştüğü zaman PC'yi daha performanslı bir hale getirmek istiyorum, zamanla ne gibi yükseltmeler yapabilirim sizce? İlk önce temiz bir RX 570 alıp 4/8 GB, sonra da işlemcimi satıp R5 2600 almayı düşünüyorum. Ondan sonrada belki bir M.2 takarım 480-500 GB'lik, sizin düşünceleriniz nedir? Ayrıca bunlar fiyatlar normale döndüğü zaman bana ortalama kaç TL'ye mal olur? @Chitoge Kirisaki @eyre hocam sizin önerileriniz nelerdir. GTX 960 bile 1K olmuş önceden 1000 TL'ye RX 570 alabiliyorduk yine fiyatlar eskisine dönermi.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce APU sistem topladım ama ekran kartı stokları düzelip fiyatlar düştüğü zaman PC'yi daha performanslı bir hale getirmek istiyorum, zamanla ne gibi yükseltmeler yapabilirim sizce? İlk önce temiz bir RX 570 alıp 4/8 GB, sonra da İşlemcimi satıp R5 2600 almayı düşünüyorum. Ondan sonrada belki bir M.2 takarım 480-500 GB'lik, sizin düşünceleriniz nedir? Ayrıca bunlar fiyatlar normale döndüğü zaman bana ortalama kaç TL'ye mal olur?
RX570 o işlemciye birazcık fazla gelir. Bence ya ilk işlemciyi yükseltin, ya da 1050ti alın. Çünkü oynayacağınız oyunlara bağlı olarak işlemci darboğazı muhtemel.

Vallahi ne zaman yükselteceğinize bağlı. Piyasa sabit durmuyor ki.

Hocam ben düzelene kadar beklerim 1 2 sene beni rahat idare eder diye düşünüyorum.
RX570 O işlemciye birazcık fazla gelir. Bence ya ilk işlemciyi yükseltin, ya da 1050 Ti alın. Çünkü oynayacağınız oyunlara bağlı olarak işlemci darboğazı muhtemel.

Hocam RX 570 ve 1050 Ti arasında büyük bir fark var o yüzden o farkı göz ardı etmek istemiyorum biraz darboğaza katlanabilirim sanırsam.

Düşünceniz güzel duruyor hocam. Fiyatlar ne zaman düzelir bilmiyorum.

Hocam ben düzelene kadar beklerim 1 2 sene beni rahat idare eder diye düşünüyorum.

Hocam RX 570 ve 1050 Ti arasında büyük bir fark var o yüzden o farkı göz ardı etmek istemiyorum biraz darboğaza katlanabilirim sanırsam.

Ama uyguna 1050 Ti bulursam alabilirim çünkü işlemciyi yükseltmem çok kolaylaşır.
Düşünceniz güzel duruyor hocam. Fiyatlar ne zaman düzelir bilmiyorum.

Teşekkürler hocam bir de aklımda gittiği yere kadar gitsin o zamana kadar da para biriksin düşüncem var zaten şu an 10. sınıftayım 1 sene sonra derslerim yoğunlaşacak üniversite sınavı derken PC'ye çok vakit ayıramayacağım. Ne yapsam bilmiyorum.

Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce APU sistem topladım ama ekran kartı stokları düzelip fiyatlar düştüğü zaman PC'yi daha performanslı bir hale getirmek istiyorum, zamanla ne gibi yükseltmeler yapabilirim sizce? İlk önce temiz bir RX 570 alıp 4/8 GB, sonra da işlemcimi satıp R5 2600 almayı düşünüyorum. Ondan sonrada belki bir M.2 takarım 480-500 GB'lik, sizin düşünceleriniz nedir? Ayrıca bunlar fiyatlar normale döndüğü zaman bana ortalama kaç TL'ye mal olur? @Chitoge Kirisaki @eyre hocam sizin önerileriniz nelerdir? GTX 960 bile 1K olmuş önceden 1000 TL'ye RX 570 alabiliyorduk yine fiyatlar eskisine döner mi?

Fiyatların düzelmesi uzun zaman alabilir. İsterseniz GTX1650 alıp ufak bir overclock ile yeni işlemci almadan kullanabilirsiniz (yine de yeni işlemci almanızı tavsiye ederim.), 250GB M.2 SSD alıp yanına 1TB HDD alın, eğer dediğim gibi yaparsanız fiyatlar düzelmezse ortalama 4800TL'ye yakın eğer düzelirse ortalama 3500TL olabilir.

Fiyatların düzelmesi uzun zaman alabilir. İsterseniz GTX1650 alıp ufak bir overclock ile yeni işlemci almadan kullanabilirsiniz, 250GB M.2 SSD alıp yanına 1TB HDD alın, eğer dediğim gibi yaparsanız fiyatlar düzelmezse ortalama 4800TL'ye yakın eğer düzelirse ortalama 3500TL olabilir.

1650 de hocam verdiği performansa göre fiyatı çok yüksek geliyor.

1650 de hocam verdiği performansa göre fiyatı çok yüksek geliyor.

Her şey eski fiyatına dönerse monitör ve kasayı tamamen güzel bir fiyata sarı veya kırmızı siteden satıp üstüne para ekleyip 1660S veya 5500XTLI bir şeyler de alabilirim belki.
Şu an APU'nun performansı yeterli ise harici ekran kartını sonra düşünün bence, zaten üniversite sınavınız yaklaşıyormuş.

Aynen öyle dediğim gibi Witcher (aldım bu arada)'da çoğunlukla 40-50 maksimum 62 FPS alıyorum 1152x864 Low'da ve tatmin ediyor, sadece CS ve Valorant'ta ilk günden sonra bir FPS düşüşü oldu ama kasma yok minimum 95 FPS genelde 100-140 1152x864'te. Üniyi kazanınca Allah izin verirse laptop alırım muhtemelen mühendislik okuyacağım için. O zaman gittiği yere kadar böyle gidecek gibi duruyor :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı