APU sistemler nasıldır?

1500 TL küsür hocam bu sistem uyumlumu GTA 5 yüksek orta ayarlarda oynatabilirmiyim

Dosya Ekleri

• Adssız.jpg
    Adssız.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 311
Ayni sistemin gta5 incelemerini izlemenizi tavsiye ediyorum sisteminiz uygun fakat kasadan biraz kısıp ssd taksanız daha şahane olur naçizane fikrim bu

GTA V için 1500 TL PC Toplama rehberini incelemenizi öneririm. ama Vatan dan toplamayin webdenal, sinerji gibi siteler ucuz. Aynisini kuzenim için topladim ve çok memnunuz her oyunu açiyor GTA V i de düşük ayarlarda oynayabilirsiniz :)

Ben parça birleştirmeyi biosu falan bilmiyorum o yüzden vatana toplattıracam ona uygun kasa önerirmisiniz vatandan.
Yada vatandan sistem toplarmısınız bana

Performans istersen aynı fiyata 860K ile sistem kurmak daha mantıklı. En ucuz DDR3 2400 MHZ RAM 230 TL civarı. 140 TL'ye 1600 MHZ RAM alabilirsin. Sadece RAM'den 100 TL'ye yakın tasarrufun olur.
A10 7850K fiyatı 480 TL civarı. 860K+R7 240 zaten aynı fiyat. 320 TL'ye R7 250X satılıyor. Fazladan 50 60 TL vermeye değer bence.
Sapphire R7 250X DDR5 ATI

APU sistemde Dual Graphics performansı zayıf. Hiç uğraşmaya değmez. DirectX 12 ile CPU içindeki GPU da kullanılacak deniyor, ama oraya daha çok var.

Ram konusuna da değinecektim ama es geçmişim yorumun için sağol. :)

burda güzel demişsiiniz 1480 tl ye fakat APU sistemde SSD li aynı paraya çıkıyor ve ortalama aynı performansta olur bence hatta APU nun Artısı olarakta 2. bir ekran kartıyla CF veya SLI yapıla bilir

Dostum mesele SSD eklemekse önerdiğim sistemden 750 Ti çıkarılıp yerine R7 250X ve SSD konulur. Fiyat yine 1500TL'yi bulur. APU'dan yine performanslı olur. Zaten APU'nun içinde ki GPU bildiğim kadarıyla R7 250. Sen R7 250X alırsan, alacağın FPS de bir nebze daha artacaktır. Kaldı ki bu bütçeye ben SSD önermem, gereksiz görüyorum. Sonuçta oyunu oynatacak olan parça ekran kartıdır, SSD değil. SSD alınacak parayı ekran kartının bütçesine eklersen oyunlardan daha sağlam performans alırsın. Ayrıca son olarak şunu da belirteyim APU'lu sistemde CF veya SLI yapamazsınız. Onu yapabilmek için çift ekran kartı gerekli. Sizin bahsettiğiniz olay DG yani DualGrapchics ki yapmasan daha iyi performans alırsın o derece. :D DualGraphics ile her oyunda değil bazı oyunlarda ancak 5-10 FPS fazla görürsün ki o da stabil değerini koruyamaz. İnişli çıkışlı olur ve bunu yaptığına değmez bile. Onun yerine sağlam bir ekran kartı ile oyunlarda coşarsın.

Neyse.. Sonuçta alan olacak arkadaş. Tercih kendisine kalmış. Biz tavsiyemizi yapalım da.

APU içinde R7 240 civarı bir GPU var. R7 250 olsa yıkarlar ortalığı :)

Genelde R7 240-250 arası performans gösteren farklı bir GPU var deniliyor ama detayını bilmiyorum (acaba R7 245 diyebilir miyiz ki? :D). Ben yinede en iyi ihtimali söyleyeyim dedim. :) En iyi ihtimalde bile X4 860K'lı bir F/P sisteminden maalesef geri kalıyor. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı