APU Sistemlerde RAM'de Hız Önemi

baran taşdemir

Megapat
Daha fazla  
Merhabalat ben amd a10 7870k sistem topluyorum.

Technopat Youtube'da RAM ne kadar hızlıysa işlemcinin içindeki grafik çekirdekleri daha hızlı çalışıyormuş normalde.

Crucial 8GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram

Bu RAM'i almayı düşünüyorum CL8 ve hızıda 1600 mhz normal diye alıcaktım. Bu RAM'i mi almalıyım yoksa CL'ye bakmadan 2400 mhz bir RAM mi alıyım? Bu RAM'i alırsam ileride bir tane daha eklicem 2 tane olunca iki hız birleşip sorun olmaz mı? Yardımcı olursanız çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi hocam APU sistemin içindeki ekran kartına belleği kendi RAM'lerinizden kullanarak veriyorsunuz. Bu sebeple CL9 2400 MHz bir RAM almanıza fayda var . İkinci alacağınız RAM'de aynı CL değerine ve MHz değerine sahip olursa uyumlu çalışacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video soruna cevap olacaktır.

2 tane 2400MHZ ram birleşip performansa etkisi olur mu bilmiyorum. Onun dışında alacağın performans bu olur 2400 MHZ ram alır isen.

anakartım 2400 e kadar destekliyoda CL değerinin etkisini merak ediyorum CL 8 1600 mhz bi ram le CL10 2400 mhz ram e denk gelmezmi yoksa CL değeri etkisizmi kalıyor bunu açıklarsanız benim için çok iyi olur ve tek slot 8gb ram 2400 mhz bulamadım. 2x4gb genellikle.

Tek slot zor bulunur. 2x4 kullanmanızı tavsiye ederim çift kanal olarak daha hızlı çalışır. Apu sistemlerde CL değerinin pek etkisi olacağını sanmıyorum Mhz değerleri önemli oluyor bildiğim kadarıyla.

Ama ileride bi 8 gb daha eklemeyi düşünüyorum ve ekran kartıda o yüzden CL değerine bakmadan mhz si yüksek ram mi almalıyım yoksa CL değeri düşük 1600 mhz mi kararsız kaldım biraz :S

Simdi arkadasim cl degeri ramlerin gecikme suresini ifade eder. Cl9 1600 mhz iyi fakat sen bir apu sistem topluyorsun bilgisiyarin ramleri ayni zamanda ekran kartin tarafindan kullanilacak yuksek performans almak istiyorsan cl 10 2400 mhz al. Bellekler hizli oldugu icon gecikme degeri pek etki etmez bilgi verebildiysem ne mutlu.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı