Performans testlerine konu olan çoğu oyun ne yalan söyleyeyim pek fazla ilgimi çekmiyor.@HAWKARD evet, yalnız bu videoda önemli fark oluşan oyunların çoğu AMD tabanlı FPS miktarı arttıkça FPS farkı da ona göre çoğalıyor ama 60 FPS alacağımız bir oyunda bu fark 3-4 FPS civarı olur.
AMD ekosistemi ve Smart Access Memory kullanmak isterim dersen 5600X'e o kadar masraf yapma. 3600'ün performansını soğutucu ve RAM overclock'u ile %10 civarı artırabilirsin bu da 11400F'in performansına yaklaştırır.
Sistemde kullanılan RAM'ler bunlar, ben de aynısına sahibim 3600Mhz CL14'e ayar çektik oldukça güçlüler. Gskill şart değil.
Crucial Ballistix C9BJZ overclock
RAM'ler az önce teslim edildi. Bunlara overclock için hangi değerlerden başlasak? @The Front Man @Bella_Ciaowww.technopat.net
Anakartı Biostar bırakabilirsin seni ek masraftan kurtarır;
Biostar News ::IPC Manufacturing, Industrial PC Motherboard Manufacturers - BIOSTAR
BIOSTAR is experienced IPC manufacturing, industrial PC manufacturers.We offer a wide range of industrial PC motherboardwww.biostar.com.tw
Son halde 6600 XT Fighter ile 14.750 TL yapıyor. Ekleyeceğin yeterli bir soğutucu ile 15.250 TL'yapar. 2.4K masraf yersiz ben bu kartı Ryzen 3300X, 2x8 GB 3600Mhz RAM ve kule tipi soğutucu ile kullanıyorum performansı oldukça yeterli.
ID-Cooling SE-224-XT Black 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu
kampanyalı ID-Cooling SE-224-XT Black 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu özellikleri, fiyat bilgisi, taksit seçenekleri ile hemen satın al.www.sanalmarketim.com
DLSS oldukça gerçekçi bir görüntü veriyormuş. Muhtemelen güzel bir monitör ile çok daha kaliteli bir oyun deneyimi sağlayacak.@HAWKARD artısı DLSS'in FSR'dan daha kaliteli bir çözünürlük işleme seçeneği olması. Eksisi kas gücü ve OC potansiyeli.
@kino Gönderdiğiniz fanı da ekleyince 6600 XT ile totalde 15.800 TL bandından bir maliyet söz konusu oluyor.
Aynı donanımı RTX3060 ile hesaplarsam yaklaşık 17.300 TL bandında kalıyor. Sanırım 6600 XT seçmek benim için daha mantıklı olacak zira monitör de yenilemek istiyorum hali hazırda kullandığım monitör ile zaten bu görüntü performanslarını yakalamam mümkün değil.
@kino o halde 2500 TL bandına çıkmakta fayda var.
Bugün bana ettiğiniz bu yardım oldukça hora geçti, çok teşekkür ederim emeğiniz için.
İşiniz gücünüz rast gitsin.
Hocam bütçem 15.500 TL bandına rahatlıkla çıkabilirim bu mevlanın üzeri monitör parasından eksilemeye başlar. Yani bütçeyi arttırtıkça monitör parasından yemeye başlarım. Bu arada render-photoshop gibi uğraşlarım yok ve olmayacak. İntel işlemci ile parçaları özelleştirince ryzen işlemcinin fiyat farkının yarısına tekabül ediyor. Ryzen işlemciyi özelleştirirsem intelin özelleştirilmişi ile arasında 1500 TL gibi bir fark oluyor. DLSS için verilmeli mi peki?Hocam bütçenizi bilmediğim için tam anlamıyla 3060 önerdim şahsen ben seçecek olsa 3060 seçerdim sebeplerini kısaca anlatayım.
AMD güncellemelerde özellikle RX5000 serisinde çok sıkıntı çektirdi bana da kullanan diğer kullanıcılara yakın dönemde AMD ekran kartı almam yani ısrarla da önermem.
NVIDIA dlls ile zaten 6600XT yakalıyor OC de yaparsanız bazı oyunlarda daha yüksek performans vereceğini düşünüyorum zaten ekran kartı OC gayet basit birkaç video izlerseniz rahatça anlarsınız işlemcinizi Intel seçtiğiniz sürede k ibaresi olmadığı için OC yapamazsınız lakin Ryzen 3600'den OC olmadan güçlü ve ucuz alacağınız sistemde pek bir değişiklik yapmadan gayet güzel parçalar ile.
İleride veya şu an ondan söz etmediniz bilmiyorum ama render photo shop gibi işler yapmak uğraşmak isterseniz NVIDIA daha başarılı.
AMD FSR idi sanırım birçok oyunda desteği bulunmuyor ne yazık ki şu an dlls karşısında çok da geride kalıyor.
İşlemci konusunda OC yapmayacaksanız illaki soğutucuya gerek yok lakin alacak olsanız bile 150 TL'lik bir kule tipi soğutucu Ryzen 5 3600'ü de i5 11400F i de rahatça soğutacaktır.
Hocam bütçem 15.500 TL bandına rahatlıkla çıkabilirim bu mevlanın üzeri monitör parasından eksilemeye başlar. Yani bütçeyi arttırtıkça monitör parasından yemeye başlarım. Bu arada render-Photoshop gibi uğraşlarım yok ve olmayacak. Intel işlemci ile parçaları özelleştirince Ryzen işlemcinin fiyat farkının yarısına tekabül ediyor. Ryzen işlemciyi özelleştirirsem Intel'in özelleştirilmişi ile arasında 1500 TL gibi bir fark oluyor. DLSS için verilmeli mi peki?