Aquarius 5A-6600/XT SAM vs 5T11-RX6600/XT

@Ahmet kenger Fiyatlara tekrar baktım 6600XT nin özelleştikten sonra fiyatı 15.350 TL, RTX3060'ın hemen hemen aynı özelleştirme ile fiyatı 15.700 TL bandında kalıyor, sanırım 3060 öncelikli tercih olmalı

@Ahmet kenger fiyatlara tekrar baktım 6600XT'nin özelleştikten sonra fiyatı 15.350 TL, RTX3060'ın hemen hemen aynı özelleştirme ile fiyatı 15.700 TL bandında kalıyor, sanırım 3060 öncelikli tercih olmalı.

Benim görümüşmde öyle bir kartda sıkıntı yaşandı diye hepsinde olacak diye de bir şey yok lakin gene olma ihtimali bir bakımdan var umarım en çok istediğiniz hoşunuza gideni alırsınız alana kadar herhangi bir şey olursa tekrar sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışacağım.

@Ahmet kenger Fiyatlara tekrar baktım 6600XT'nin özelleştikten sonra fiyatı 15.350 TL, RTX3060'ın hemen hemen aynı özelleştirme ile fiyatı 15.700 TL bandında kalıyor, sanırım 3060 öncelikli tercih olmalı
Hangisi ucuz ise onu al. 6600 XT ve 3060'ın her ikisini de kullanıyorum ve abartılan kadar fark yok iki kart arasında. Hatta PUBG gibi oyunlarda 6600 XT'den daha yüksek ve daha stabil FPS alıyorum 3060 ile.

Hangisi ucuz ise onu al. 6600 XT ve 3060'ın her ikisini de kullanıyorum ve abartılan kadar fark yok iki kart arasında. Hatta PUBG gibi oyunlarda 6600 XT'den daha yüksek ve daha stabil FPS alıyorum 3060 ile.
Hocam aynı özelliklerde RTX3060 ve 6600XT sadece 5 TL fark ediyor bu da beni inanılmaz bir kararsızlığa sürükledi.

Dosya Ekleri

• 15.380 RTX3060.png
    46,5 KB · Görüntüleme: 34
  • 15.385 RX6600XT.png
    48,2 KB · Görüntüleme: 32
Red devil modeli olduğu için 6600 XT öneririm. 3060'da tercih edebilirsin ama görsel takıntın varsa pek güzel durmayan bir model Palit Dual.
Hayır görsel takıntım yok kasayı genelde masanın altında tutacağım için neredeyse hiç görmeyeceğim. Gerçekten kafam allak bullak oldu hocam..

Bende Intel'li olanı var. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir olay var. Öncellikle eğer Intel'li olan bilgisayarı almak istiyorsanız, anakartınıza fazlasıyla dikkat etmelisiniz. Seçeceğim dediğiniz H510M-E ile Intel işlemcinin gücünü kısıyorsunuz. Size önerim en az MSI Pro B560M VDH'a kadar çıkmanız. ( benim kullandığım TUF B560M-E ). Eğer ben güç limitlerimi kısıtlamak istemiyorum diyorsanız ya iyi bir anakart seçin ya da 3600 olan sistemi. Çünkü gerçekten performansta hatırı sayılır bir düşüş var gibi gözüküyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
( o kadar anakarta para vermek istemiyorsanız 3600'lü olanı alın geçin sam ve OC ile güzel yerlere getirebilirsiniz bilgisayarınızı). Ayrıca TechPowerUp'un GPU databaseinden aldığım bilgi:

( OC ile arkadaşımın 2080'ini ile aynı performansı alıyorum genelde ) not: Sözlü bir karşılaştırılmadır detaylı incelenmedi)
Bu da : ( Intel Core i5-11400F @ 2.60GHz vs AMD Ryzen 5 3600 [cpubenchmark.net] by PassMark Software ) genelde tek çekirdek perfomansına baktığım site ve karşılaştırması buyurun. Saf performansta gerçekten AMD fazlasıyla önde ama RTX ve DLSS ile ilgileniyorsanız AMD'ye RX 6000 serisinde bulaşmamalısınız. Ne kadar fsr da olsa rtx de olsa.

@Accismus Anakart için rahatlıkla çıkarım hocam bildiğim kadarıyla anakart bir hayli önemli. Anakart noktasında da gerekli aydınlanmayı yaşadığıma göre son kulvar artık RTX3060 mı RX6600XT mi sorusu kaldı.
Ne yazık ki kafam o kadar bulandı ki mantıklı düşünüp karar veremiyorum artık.

AAA oyunlar mı ilgini çekiyor yoksa fps tarzı oyunlar mı ?
AAA oyunlar mı ilgini çekiyor yoksa fps tarzı oyunlar mı ?
Bence eğer RTX oynanıcak ise illa bu seriyi almaya gerek yok diğer seriyi bekler onları kullanırsın ki (elektrik ucuzlar ise tabii) belli başlı oyunlar dışında insanlar farkını dahi anlayamıyor. İleride daha çok gelişeceği için bence al 6600 xt yi sonrasında gider 4000 serisi çekersin en kötü. Yanına da 1440p monitördür falan diye geçer gidersin. Düşünme fazla bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…