Araba ile masaüstü bilgisayarı taşımak

Hocam, gideceğim yollar büyük ihtimalle engebeli değil. HDD'yi birkaç vidayla sabitlemiştim, sökmem gerekiyor mu ?
Vida ile sabitlediysen sorun olmaz. Ekran kartını sökmek en iyisi böylelikle güvenli olur.
Sökmemem benim için en iyisi olur, çünkü geri takmak çok uğraştırıyor. HDD'nin gireceği yere kabloları bağlamışlar.

Ben sökmenizi tavsiye ederim mekanik parça olduğu için. 2 dakikalık iş için risk almazdım şahsen. Tabi sizin kasanın durumu farklı ise bilemem.

HDD açısından sıkıntı çekmezsiniz diye düşünüyorum. Kasanın kutusu ve köpükleri duruyormuş bu yüzden sarsılma az olur. Şimdi size kesin bir cevap veremeyiz böyle olur şöyle olur diye. Ancak şahsi fikrim ekran kartını sökmeniz. Harcadığınız vakte değer.

Ekran kartını sök kasayı da çok hareket etmeyecek yere koy hiçbir şey olmaz.
Sağ olun, ekran kartını söküp halledeceğim. Teşekkürler yardımlarınız için.

Çin'den fabrikadan çıkıp Vinçlerin taşıdığı konteynerlerde gemilere yüklenip, daha sonra kara yoluyla tırlara indirilip bindirilirken gülsuyu ve pamukla muamele ediyorlar zaten.

Kasis veya çukurdan geçerken uygulanan şok ile diskin içerisindeki okuyucu kafa diske çarpıp hasar verebilir.
At arabası bile olsa hdd'ye bir şey olmaz, siz nasıl bir analiz yaptınız anlamadım ben. Harici disklerinizi de bu şekilde mi taşıyorsunuz? Elinizle harici diski masaya koyarken bile tüm araç yolculuğundan daha fazla sarsıyor olabilirsiniz.
Yerdeki kasisin hdd'ye ulaşması için lastik > süspansiyon > aracın ataleti > bilgisayar kasasını koyduğunuz döşeme > bilgisayar kasasının ataleti gibi bir çok titreşim/darbe sönümleyiciden sonra zaten darbelere karşı korumalı olan hdd'nin çalışmıyor olduğu durumdaki varsayılan korumasını düşünürsek hiçbir zarar gelemez. Risk faktörlerini tespit etmek güzel ama bu faktörlerin ne kadar etkili olabileceği hakkında bir hesap yapılmazsa eğlenceli düşünceler ortaya çıkabilir, çıkmış da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…