Araba ilk marş basmada zor çalışıyor

• Konuyu başlatan 665577
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.009

665577

Picopat
Merhaba. Aracımda tuhaf bir sorun var, ilk marş basma da bir tık zor çalışıyor, ısınmasını beklemeden kontak aç kapa yapıyorum ve bu sefer de tek marşta çalışıyor. Bu bir sorun göstergesi mi yoksa normal mi? Ek olarak araba yatıyor, araç sağlığı için belli aralıklarla gidip çalıştırıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Aracımda tuhaf bir sorun var, ilk marş basma da bir tık zor çalışıyor, ısınmasını beklemeden kontak aç kapa yapıyorum ve bu sefer de tek marşta çalışıyor. Bu bir sorun göstergesi mi yoksa normal mi? Ek olarak araba yatıyor, araç sağlığı için belli aralıklarla gidip çalıştırıyorum.
Araba uzun zaman sonra ilk çalıştığından normaldir. Bir de soğuk bir yerde oturuyorsan tam normaldir.

Araba uzun zaman sonra ilk çalıştığından normaldir. Bir de soğuk bir yerde oturuyorsan tam normaldir.
Arabayı her gün 5'er dakika çalıştırıyorum hocam, yaşadığım şehir gün içerisinde 15 dereceden aşağı düşmüyor, geceleri soğukluk artıyor ama.

Sorun yok kaç yıllık bilmiyorum ama bir tık gençliğini kaybetmiş arabaların hepsi öyle.
13 yaşında araba.

Anladığım kadarıyla minibüs veya tır kullanıyorsunuz. Biraz da yaşı var. Normal kullanımda bir problem olnuyorsa bir sıkıntı olmaz.

Araba hocam, sorun sadece ilk çalıştırmada ortaya çıkıyor. Isınmasını beklemeden kontağı aç kapa yaptığımda tek marşta çalışıyor. İster istemez insanın kafasına takılıyor.

Son düzenleme:
Lancer araba hocam, sorun sadece ilk çalıştırmada ortaya çıkıyor. Isınmasını beklemeden kontağı aç kapa yaptığımda tek marşta çalışıyor. İster istemez insanın kafasına takılıyor.
Bu tür böyle yerde olduğunuzdan ve yatıyor dediğinizden böyle bir tahminde bulundum, genelde öyle oluyor çünkü. Hocam bence uzun bir marş basmadığı için bir sıkıntı olmaz normal sürüşte de bir problem yaratmadığı sürece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı