Araba kullanmaya korkuyorum

ETS 2 oynayabilirsiniz. Kontrollü bir maruz kalma durumu yaşatır size. Konsoldan trafik yoğunluğu da arttırılabiliyordu. İyice arttırırsanız gerçekçi bir deneyim olur. Bunun haricinde ehliyet kursuna kaydolup bol bol pratik yapmalısınız. Yanınınızda hoca olunca daha az endişelenir alışırsınız belki.

Dostum ben de ehliyetimi alalı 1 sene olmadı. Ehliyet kursuna başlamadan önce ben de aynı düşünceler içerisindeydim. Fakat cesaret et ve başla. Sana verebileceğim öneri yanında süren tecrübeli sürücüleri dikkatli bir şekilde izle. Ehliyetini aldıktan sonra çok yoğun olmayan yerlerde geniş yollarda sürmeye başla. Öncelikle arabayı tanımaya odaklan. Ne hızla giderken nerede duracağını hesapla boş bir kaldırıma yanaş aynadan kontrol ederek ondan sonra bak ne kadar yaklaşmış araba bunun amacı arabanın sol tarafına yakın olduğundan daha kolay hakim olabiliyorsun fakat arabanın genişliğini tam hesaplayamadığından sağ tarafı tam hesaplayamıyorsun (en azından benim açımdan durum böyleydi). Bu dediklerimi yaptıktan sonra zamanla kullanarak rahatlıyorsun. Ve en önemlisi yaptığın işten keyif al.

Asıl sorun pratik kısmı zaten. Bizim arabımız yok. Tanıdıklarda varda onlarda kullandırmayabilir. Ehliyet kurslarında ne kadar pratik yaptırıyorlar fikrim yok pek.

ETS 2 oynayabilirsiniz. Kontrollü bir maruz kalma durumu yaşatır size. Konsoldan trafik yoğunluğu da arttırılabiliyordu. İyice arttırırsanız gerçekçi bir deneyim olur. Bunun haricinde ehliyet kursuna kaydolup bol bol pratik yapmalısınız. Yanınınızda hoca olunca daha az endişelenir alışırsınız belki.
Bence bunu yapmak zerre yaramaz. Düzgün bir direksiyon seti varsa bile ne yapacağının pratiğini yaparsın sadece. Korkunun bu şekilde gideceğine hiç ihtimal vermiyorum bile.

İnsan bilmediği şeyden korkar.

Araba kullanmayı bilmiyorum. Ama trafiği biliyorum. Trafikte stres, sinir. Bu ikisi adamı öldürür. İnşallah öldürür, ömür boyu sakat kalma durumları da var.

Trafikte sakin kafa, güvenli mesafe ile işine bakacaksın. Karşındaki adamın yerine düşün, o adam ne yapacak, yol sende olsa dahi, yolu atlar diye bir ayağın frende olacak.

Zor iş bence ya. 1-2 sene kullandıktan sonra alışırsın herhalde.

Bence bunu yapmak zerre yaramaz. Düzgün bir direksiyon seti varsa bile ne yapacağının pratiğini yaparsın sadece. Korkunun bu şekilde gideceğine hiç ihtimal vermiyorum bile.
Sonuçta kaybedeceği hiçbir şey yok 😄 Denemeye değer bence.

Ehliyet almam gerekli yaşım geçiyor fakat bir sorunum var. Kendimi araba sürerken hayal edemiyorum hele trafiğe çıktığımı düşündükçe geriliyorum. Sağımdan solumdan hızlıca arabaların geçerken yanlış hamle yapar mıyım ya da kazaya sebebiyet verir miyim diye düşünceler geçiyor kafamdan. Bu korkumu nasıl yenebilirim?
19 yaşına kadar araba sürmemiş birisi olarak benzer duyguları ben de yaşadım. Korkunuzu ancak araba sürerek yenebilirsiniz. Refleksleriniz oluşmaya başladıkça korkunuz da kalmayacaktır. 50-100 saat kullandıktan sonra muhtemelen o korkuları unutmuş olacaksınız.

Dostum ehliyet kursunda önce teorik ders alıp yazılı sınava giriyorsun. Onu geçersen simülasyon diye City Car Driving oynatıyorlar orada asıl mantık debriyaj mantığını vesaire kavramak. Orada debriyaja basarak araba kaldırmanın mantığını anlıyorsun. Eğer normal bir arabayla boş bir alanda alıştırma yapabilme şansın yoksa bol bol simülasyon randevusu alarak sürekli çalış orada. Ondan sonra uygulamalı sınavdan önce 1 hafta hoca sana normal arabada ders veriyor. Bu çok etkili oluyor çünkü sınava gireceğin arabaya tamamen alışıyorsun. Yanında hoca olmasının rahatlığıyla daha hızlı öğreniyorsun. Sınava girincede stres yapmazsan büyük ihtimalle geçersin.

Trafikte 4'lüleri yakarak ilerleyin diğer sürücüler anlarlar acemi olduğunuzu. 😂
Pratik yaparak korkunuzu yenebilirsiniz.

Muhtemelen bende bu sene ehliyet için kursa yazılacağım.
Kurstan önce araç sürmenin temelini öğrenirim uygulayarak.

Trafikte 4'lüleri yakarak ilerleyin diğer sürücüler anlarlar acemi olduğunuzu. 😂
Pratik yaparak korkunuzu yenebilirsiniz.

Muhtemelen ben de bu sene ehliyet için kursa yazılacağım.
Kurstan önce araç sürmenin temelini öğrenirim uygulayarak.
Ehliyet almadan, kimseye flaşör ile ilerlemesini önermeyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı