Araba kullanmaya korkuyorum

El ve ayaklarını nasıl istediğin şekilde yönetiyorsun araba kullanmanın da farklı bir olayı yok. Doğru kombinasyonları bir süre sonra beynin kazıyacak ve artık sen bu hamleleri düşünmeden yapacaksın. Viraj almak, park etmek, fren yapma oranı, gaza basma oranı, ayna hakimiyeti, direksiyon hakimiyeti, şerit ortalama vs.

Heyecan yapma, arabayı istediğin zaman hareket ettirip, durdurabileceğini bil yeter. Korkular üstüne gidersen yenilir. Araba sürmezsen hayatın boyunca korkarsın.

Ben sürmekten korkan 2 kişiye araba kullanmayı öğrettim, kullanmasalardı ölene kadar ağlarlardı.

Yaklaşık 1 yıldır düzenli olarak kullanmasam da bir araç sahibiyim. Başlarda ne yapmam, nasıl davranmam gerektiğine dair bir bilgim olsa da tecrübe ve özgüven eksikliğinden dolayı bir korkum vardı. 5 yıldır ehliyet sahibi olsam da sonuçta arabayı aldığım ehliyet değil, ben kullanıyorum. Araba kullandıkça hem kendi aracını hem de trafikteki diğer araçları tanıyorsun. Zaman geçtikçe de alışıyor ve ne kadar da yersiz bir korku olduğunu anlıyorsun. Kendi açımdan yaşadıklarımı kısa ve öz bir şekilde aktarmaya çalıştım. Siz de umarım bir gün başkalarına kendi tecrübelerinizi aktarırsınız.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir şekilde üstesinden gelmem gerektiğinin farkındayım. Ehliyet kursuna yazılmayı erteleyip duruyordum. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Yaş oldu 23 artık. Kaç yıldır erteleyip durmuşum düşününce.

Hocam direksiyon alıp F1 oynayın. Araba kullanmak sıkıcı bile gelir :D

Bu arada Türkiye'de araba kullanmak gerçekten sıkıntı. Hele ki İstanbul'da yaşıyorsanız çok daha beter. Hepsi birbirinin aynı magandalar. Zaten trafik nedeniyle 20'den yukarı çıkamayacağınız için, çok da heyecanlanmazsınız :D
Hiç Adana'ya gittiniz mi? Gidin bir görün trafik magandası neymiş.

Korkmayın, anlayabiliyorum stresinizi ama zaten yanınızda sürücü gözetmeni olacak. O size ne yapmanız gerektiğini söyler. Sizin aklınızda bir tek vites atmak, direksiyon ve yol olsun. Hızlı gitmeyin.

Hocam imkanınız varsa yazılın gitsin. Sürücü kursları zaten bu sebepten dolayı var. Korkuyorsunuz fakat direksiyonun başına geçmeden, simidi tutmadan konuşmayın derim. Zaten direksiyon dersi sırasında yanınızda bir eğitmen oluyor, herhangi bir yanlışınızda müdahale edebileceği için korkmanızı gerektirecek bir durum yok.

Hocam imkanınız varsa yazılın gitsin. Sürücü kursları zaten bu sebepten dolayı var. Korkuyorsunuz fakat direksiyonun başına geçmeden, simidi tutmadan konuşmayın derim. Zaten direksiyon dersi sırasında yanınızda bir eğitmen oluyor, herhangi bir yanlışınızda müdahale edebileceği için korkmanızı gerektirecek bir durum yok.

Elimde kursu karşılayacak para var fakat panik olupta sınavı veremezsem param çöp olur mu diye de düşünüyorum.

Elimde kursu karşılayacak para var fakat panik olupta sınavı veremezsem param çöp olur mu diye de düşünüyorum.
Hocam ben ehliyetimi 10/2019 da almışım o zaman yazılı sınav 90 TL direksiyon sınavı 110 TL idi. Şuanki fiyatı bilmiyorum ama aşağı yukarı 50 TL oynar diye tahmin ediyorum. Değişmediyse eğer direksiyon sınavından önce minimum 9 direksiyon dersi alma şartınız var. İsterseniz 12 derse kadar çıkartabiliyorsunuz diye biliyorum. Birkaç dersten sonra zaten alışırsınız.

Ehliyet almam gerekli yaşım geçiyor fakat bir sorunum var. Kendimi araba sürerken hayal edemiyorum hele trafiğe çıktığımı düşündükçe geriliyorum. Sağımdan solumdan hızlıca arabaların geçerken yanlış hamle yapar mıyım ya da kazaya sebebiyet verir miyim diye düşünceler geçiyor kafamdan. Bu korkumu nasıl yenebilirim?
Ben uzun süre trafiğe kapalı alanda alıştırma yaptım. İki arabamız vardı. Abimle gidip 4 yol ağzından nasıl çıkılırdan tut nasıl park edilire kadar her şeyi denedik. Sonuç olarak öğrendim. Arada abimle piste gidip ufak çaplı yarış yapıyoruz. Kullanmak öğrenmenin en temel yolu. Ehliyet alın ve yavaş yavaş öğrenmeye başlayın. Bir yerden sonra bir bakmışsınız araba sürüşünüz çok çok ilerlemiş. Araba sürmek deneyim işidir.
Hocam ben ehliyetimi 10/2019 da almışım o zaman yazılı sınav 90 TL direksiyon sınavı 110 TL idi. Şuanki fiyatı bilmiyorum ama aşağı yukarı 50 TL oynar diye tahmin ediyorum. Değişmediyse eğer direksiyon sınavından önce minimum 9 direksiyon dersi alma şartınız var. İsterseniz 12 derse kadar çıkartabiliyorsunuz diye biliyorum. Birkaç dersten sonra zaten alışırsınız.
Dersler ve ehliyet ücreti vs. toplam ne kadara mâl olmuştu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı