Kendi fikrimce; bu sorunun cevabı açık ara motosiklet. Motosiklete hiçbir zaman "hava" gözüyle bakmadım. Kendim bir otomobil şöförüyüm, ancak bir motosikletim olmasını hep istedim. Gerçi hayallerime her gün bir adım daha yaklaşmaya başladım. Mesele şu bence;
Bir tarafta teneke kutunun içinde saatlerce oturmaktan kıçını kıpırdatamaz hale gelen bir adam var bir tarafta, diğer tarafta ise arabaların yanından geçerken Cüneyt Arkın filmlerindeki Bizans askerleri gibi gülen (hohohohohahahahaha!) diye kıkırdayan bir adam var. Motosikletin sanıldığı kadar güvensiz olduğunu düşünmüyorum. Sen 10 liralık motor alacağına, 5 liralık motor al, 5 liralık da ekipman al bakalım kim sağlam? Bu konuda emin olduğum birşey varsa, sevgili Barkın Abi'den(Altın Elbiseli Adam) öğrendiğim bilgidir. O da şöyle ki; "Bunlar(arabalar) güvenli değil, bunlar(arabalar) ve bu yolları yapanlar."
Motosiklette şöyle bir durum var sadece, önce güzel bir eğitim alsan, eğitim sonsuzdur. Sonra bir eğitim daha, sonra ekipmanını alsan ve trafiğe hazır bir şekilde çıksan? Motosiklet özgürlüktür arkadaşlar, diğer tarafta yatan ise, hor hor hor benzin/mazotu saatlerce trafikte durarak içen bir merettir.