Araba nasıl alınır?

KompetaN

Hectopat
Daha fazla  
Selâmunaleyküm, herkese hayırlı geceler. Ben 16 yaşında bir öğrenciyim, bu aralar nedense içimde çok fenâ araba sürme merâkı var. Citroën AMI ve Fiat topolino adlı bu iki araba yanlış bilmiyorsam B1 ehliyet ile kullanılabiliyormuş. E tabii bütçe yok🙂. Şimdi dersiniz ki; oğlum yaşın kaç, başın kaç, ne arabası? 18 yaş altı olduğum için kredi kartım da yok, bankadan kredi çekme gibi şeyler de yapamıyorum dolayısıyla. Motor almak istesem, biraz çalışır, her türlü alırım. Ama onu kullanması da çok tehlikeli. Ben hatâ yapmasam, başkası yapsa yallah diğer tarafa :/ aslında benim amacım maksat araba merâkım gitsin. Bana tavsiyelerde bulunur musunuz ricâ etsem? Yardımcı olursanız, çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diyeceğimiz şeyleri biz söylemeden sen zaten kendine demişsin bence başka söze gerek yok ☺️
🙂 Teşekkür ederim yinede.

Tek yol arabayı ailenin alması ve senin kullanman. Ama her zaman emniyet kemerini takmalısın ve trafiğe kapalı alanda merakını gidermelisin.
Peki bütçe yok ise bu nasıl olabilir ?

Şimdi B1 ehliyeti almak için o kadar para vereceksin. 18 yaşına geldiğinde B ehliyet için aynı parayı yine vereceksin. Sınavlarına tekrar gireceksin vs. Kendini Go-Kart pistinde tatmin et. 2 seneye kadar paşalar gibi içten yanmalı motorlu araçlar alır biner gerekirse kendin toplar binersin.

Tek yol arabayı ailenin alması ve senin kullanman. Ama her zaman emniyet kemerini takmalısın ve trafiğe kapalı alanda merakını gidermelisin.
Yâni şöyle aslında; Babam işte olduğunda ve bizim de bir yere gitmemiz gerektiğinde kısa mesâfeli de olsa arabam olsa direk gideriz. Hava soğuk oluyor vs.

Şimdi B1 ehliyeti almak için o kadar para vereceksin. 18 yaşına geldiğinde B ehliyet için aynı parayı yine vereceksin. Sınavlarına tekrar gireceksin vs. Kendini GO-Kart pistinde tatmin et. 2 seneye kadar paşalar gibi içten yanmalı motorlu araçlar alır biner gerekirse kendin toplar binersin.

Vallâhi insan bâzen zengin insanları istemeden de olsa kıskanıyor bee. Şu lânet olası para neden bu kadar değerli olabiliyor anlamıyorum. Gerçekten üzücü bir durum. Keşke her insan istediğini alabilecek durumda olsa. (Genel olarak konuşuyorum).

Şimdi B1 ehliyeti almak için o kadar para vereceksin. 18 yaşına geldiğinde B ehliyet için aynı parayı yine vereceksin. Sınavlarına tekrar gireceksin vs. Kendini Go-Kart pistinde tatmin et. 2 seneye kadar paşalar gibi içten yanmalı motorlu araçlar alır biner gerekirse kendin toplar binersin.
İçten yanmalı motor nedir, ne işe yarar ki ?

Son düzenleme:
Selâmunaleyküm, herkese hayırlı geceler. Ben 16 yaşında bir öğrenciyim, bu aralar nedense içimde çok fenâ araba sürme merâkı var. Citroën AMI ve Fiat topolino adlı bu iki araba yanlış bilmiyorsam B1 ehliyet ile kullanılabiliyormuş. E tabii bütçe yok🙂. Şimdi dersiniz ki; oğlum yaşın kaç, başın kaç, ne arabası? 18 yaş altı olduğum için kredi kartım da yok, bankadan kredi çekme gibi şeyler de yapamıyorum dolayısıyla. Motor almak istesem, biraz çalışır, her türlü alırım. Ama onu kullanması da çok tehlikeli. Ben hatâ yapmasam, başkası yapsa yallah diğer tarafa :/ aslında benim amacım maksat araba merâkım gitsin. Bana tavsiyelerde bulunur musunuz ricâ etsem? Yardımcı olursanız, çok sevinirim.

Hocam ailede veya yakın akrabalarda arabası olan var mı?

Babamın var, yâni arabamız var aslında ama işte Babam yoğun çalışıyor olduğu için arabayı sürdüremiyor bana.

Âbi bu arada hatırladın mı beni ? Birkaç Ay önce benim başka bir soruma yanıt vermiştin.😄

Technopat Haberler

Geri
Yukarı