Araba Nasıl Kaldırılır ?

dewilking

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Aracı geri geri alırken kavrama noktasında gaz vererek alabiliyorum, kısa mesafede ileri alırken de aynı şekilde. Ancak ayağımı debriyajdan çekmeye çalıştığımda arabyı ileri atıyor ve gazı bırakınca araç tekliyerek gidiyor. Yanlış yaptığım nokta neresidir? Teşekkür ediyorum.

Kavrama noktasindan sonrada yavsa yavas bbirakin topugunu yere bastir ve ayak ucunu rahat birak bu sekilde ve dizel ise yokus yok ise gaz vermeyin eger benzinli ise deviri 1 ile 1.5 arasi iyi olur lpg de 1.5 2 arasi diyelim.

Eğer arabada bir arıza yoksa ayağınızı debriyajdan erken çekiyor olmalısınız. Ayağı kaldırma işi daha yavaş olmalı. Sürekli yarım debriyajda gidip bir de onun ömrünü yemeyin ama, dikkatli olmak gerek. Farklı arabalar kullanmayı deneyip işin mantığını kavradıktan sonra uygulaması daha kolay olur.

Kavrama noktasindan sonrada yavsa yavas bbirakin topugunu yere bastir ve ayak ucunu rahat birak bu sekilde ve dizel ise yokus yok ise gaz vermeyin eger benzinli ise deviri 1 ile 1.5 arasi iyi olur lpg de 1.5 2 arasi diyelim.
Araç Ford Focus 1999 Benzin LPG

Eğer arabada bir arıza yoksa ayağınızı debriyajdan erken çekiyor olmalısınız. Ayağı kaldırma işi daha yavaş olmalı. Sürekli yarım debriyajda gidip bir de onun ömrünü yemeyin ama, dikkatli olmak gerek. Farklı arabalar kullanmayı deneyip işin mantığını kavradıktan sonra uygulaması daha kolay olur.
Arabada arıza olacağını sanmıyorum, iki araçta denedim ikisinde de aynı şey oldu. Ayağımı debriyajdan gerçekten hızlı çekiyorum ama yavaş çekersem bu sorun ortadan kalkar mı? Yarım debriyaj ne oluyor? Ben direkt kavrama noktasını bildiğim için ayağımı hızlıca kavramaya çekip aynı anda gaza basıyorum araç kalkıyor ama debriyajı bırakmada sıkıntım var sanırım.

Son düzenleme:
Merhaba :) Bence tek eksiğin tecrübe. Bir sorunun olduğunu sanmıyorum. Pratik yaparak bu becerini geliştireceksin. Aracının kavrama noktasına, devrine daha çok dikkat edersen ve araba stop edecek diye stres yapmazsan zamanla alışacaksın :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı