Ben ilk deneyimimi köyde dayılarımın sahip olduğu Mitsubishi marka L300 model minibüs ile yaşamıştım. İlk defa gaza basınca biraz ani hareketlenmeler yaşadım ama sonradan insan alışıyor. Bana göre araç sürmek inanılmaz derece keyif veriyor. Tabi ilk defa sürdüğüm için abartıyor olabilirim ama çok keyifli.
"Çimenlere girme, çimenlere girme. Ne yapıyorsun oğlum motoru bağırtma!"
Ben ilk deneyimimi köyde dayılarımın sahip olduğu Mitsubishi marka L300 model minibüs ile yaşamıştım. İlk defa gaza basınca biraz ani hareketlenmeler yaşadım ama sonradan insan alışıyor. Bana göre araç sürmek inanılmaz derece keyif veriyor. Tabi ilk defa sürdüğüm için abartıyor olabilirim ama çok keyifli.
"Çimenlere girme, çimenlere girme. Ne yapıyorsun oğlum motoru bağırtma!"
Ben 15 yaşında iken ayaklarım pedala yetişmiyordu arkadaşlar yapmayın.
Zehir gibi bir şey bu. Siz bu arkadaşa arabayı tarlada vereceksiniz, biraz kullanmaya başladıktan sonra köy içinde sürmeye başlayacak. Bir süre sonra şehirde gezmeye başlayacak. Gün içinde birçok örneğini görüyorum. Tam olarak tarif ettiğim kişiyle kaza yaptık, yalvarıyordu abi lütfen yapma etme diye. Kendisi de biliyor başına nasıl bela açtığını.
O arabayı o yaşta bir insanın kullanmasına karşıyım. Trafik dışı bir yerde sürebilir, buna kesinlikle lafım yok. Bunu ben de biliyorum ama konuyu açan arkadaşın derdi farklı zaten. Benim yorumuma değil, bu yoruma bakarsanız anlarsınız.
Valla o zamanlar ön koltuğa oturmak için ağabeyimle yarışırdık Keyif veriyordu. Boş arazide kullanmayı öğrenip cesaret alıyorsan ve bunu trafiğe taşıyorsan arabaya yaklaşma bile. Ama bu trafik işini ehliyetini aldıktan sonra yapacaksan küçük yaşta arabayı kullanabilmek ilerde ehliyeti alırken sana artı sağlar.
Millet can çekişirken ben ilk girişimde almıştım mesela.
11 yaşımda araba sürmeyi öğrendim tabii ki boş alanlardan başka bir yerde sürmüyorum şu an 16 yaşındayım ve hâlâ boş yolda sürmek suretiyle sürüyorum aslında çok basit otomatik fakat manuel vites araba yok ailede
Devlet karayollarında kullanamaz ama trafiğe kapalı alanlarda (pist vb.) kullanabilir.
Ben 13 yaşında ilk kullanmaya başladım. Araba manuel ise babanın sürekli kullanacağı laf şu olur: Manuele alış otomatiği kullanırsın.
Başta çok heyecan yaparak baya istop ettirirsin ama zamanla ayak alışınca kullanırsın manueli.
Şehirde sürücü eğitim pisti vb. gibi yerler olduğunu bahsedip sürmeyi denemek istediğini belirt müsait vakitte.