Araba sürerken kaputu görmeli miyiz?

Anubisius

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba araba sürerken çoğu kişi kaputu görmelisin diyor (direksiyon hakimiyetini sağlamak ve park etmek için) boyum 1.72 arabada koltuğu yukarı kaldırmak için özellik yok kendi rahat ettiğim koltuk pozisyonunda kaputu göremiyorum ileri çekmem gerekiyor. İleri çektiğim zaman direksiyona fazlasıyla yakın oluyorum ve ayak bileklerim resmen parçalanıyor gibi oluyor. 20 dakika zar zor kullanıyorum. Şu anlık daha öğrenme aşamasındayım. Köy yollarında sürüyorum. Kaputu görmek sizce o kadar önemli mi? Ne gibi eksileri var açıkçası çok bilmiyorum. Bazı kişilere sordum park harici sıkıntı çekmezsin dedile. R acemi olduğumdan dolayı açıkçası kaza yaparım diye de korkmuyor değilim. Beni aydınlatın :)

Kaput görüşü sürüş deneyiminizi artırabilir, ancak bunun için sağlığınızı riske atmamanız önemlidir. Ayak bileklerinizin ağrıdığını belirttiğiniz için, direksiyonu çok yakına getirmemeniz önemlidir. Bu nedenle, kendinizi en rahat hissettiğiniz pozisyonda sürmeye odaklanmalısınız. Ayrıca, sürüş becerilerinizi geliştirmek için daha fazla deneyim kazandıkça, kaput görüşünün daha az önemli hale gelebileceğini unutmayın. Trafik kurallarına uyun, güvende kalın ve sürüş deneyiminizi zamanla geliştireceksiniz.

Arkadaşlar merhaba araba sürerken çoğu kişi kaputu görmelisin diyor (direksiyon hakimiyetini sağlamak ve park etmek için) boyum 1.72 arabada koltuğu yukarı kaldırmak için özellik yok kendi rahat ettiğim koltuk pozisyonunda kaputu göremiyorum ileri çekmem gerekiyor. İleri çektiğim zaman direksiyona fazlasıyla yakın oluyorum ve ayak bileklerim resmen parçalanıyor gibi oluyor. 20 dakika zar zor kullanıyorum. Şu anlık daha öğrenme aşamasındayım. Köy yollarında sürüyorum. Kaputu görmek sizce o kadar önemli mi? Ne gibi eksileri var açıkçası çok bilmiyorum. Bazı kişilere sordum park harici sıkıntı çekmezsin dedile. R acemi olduğumdan dolayı açıkçası kaza yaparım diye de korkmuyor değilim. Beni aydınlatın :)
Bence önemli değil o kadar da, mesela trafik ışıklarında asfalt gözükmeyecek kadar yakınlaşabilirsiniz. Park ederkende sol ayna kaldırımın üstüne gelince duracaksınız.

Öndeki arabaya çok yaklaşmadığın sürece kaputu görmen o kadar da önemli değil. Bir süre sonra zaten görmüşüm görmemişim onları önemsemeden sürmeye başlarsın. Ama yok illa göreceğim dersen altına bir minder vs koyabilirsin. Arabanın modeli ne ayrıca?

Öndeki arabaya çok yaklaşmadığın sürece kaputu görmen o kadar da önemli değil. Bir süre sonra zaten görmüşüm görmemişim onları önemsemeden sürmeye başlarsın. Ama yok illa göreceğim dersen altına bir minder vs koyabilirsin. Arabanın modeli ne ayrıca?
Citroenn C-Elysee aracın bazı modellerinde koltuk kaldırma mevcut fakat bizimkinde yok

Bence oturma pozisyonunuz yanlış. Koltuğunuzu dikleştirin biraz daha. Koltuk mesafenizi de kollarınızı da hafif bükülü olacak şekilde direksiyona uzanabileceğiniz şekilde ayarlayın.

1695150872289.png

Bence park etmeye pekte yardımcı olmuyor kaputu görmek. Zaten arabanın uzunluğunu kafanda kuruyorsun ben mesela park ederken hiç bakmıyorum yakın mıyım acaba falan diye zaten tahmin edebiliyorum uzaklığını. Kısaca kaputu görmeye gerek yok, benim boyum 1.70, 70 derecelik açı ile kullanıyorum koltuğu baya rahat oluyor.

Kaputu görmek şart değil. Yıllardır araba kullanırım, bir süre sonra kullandığınız arabanın boyutları kafanızda yerleşir. Görmeseniz de neresi nerede bilirsiniz. Bir süre sonra sonra kaputu görseniz dahi kaputa ihtiyaç duymazsınız.
Kendim yıllardır kullandığım S40'dan daha kısa Lada Vega'ya bindiğimde, kaputu da gördüğüm halde S40'ın çıkacağına inandığım boşluktan Vega'yı çıkaramamıştım, iki manevra yapmıştım. :D
Kaputu görmek şart değil aracın her yerini göremiyorsunuz zaten, meleke oluşması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı