Araba sürmek nasıl öğrenilir?

Hocam ben manuel araba kullanıyordum sadece o da babamla beraber. TikTak ve getiraraç'dan araba kiralayarak trafik korkumu yendim, sürüş şeklimi geliştirdim. Manuel araçla bile bunun sayesinde çok güzel sürmeye başladım. Şimdi manueli sattık, otomatik araç aldık ve gelmesini bekliyoruz. Eski ben olsam bunu da sürmeye korkardım ancak trafiğe çıka çıka kendinizi geliştiriyorsunuz. Bir süre yanınızda bir arkadaşınız olsun. Otomatik arabanın rahatlığını anladıktan sonra hiç bırakmak istemeyeceksiniz. Başınız sağ olsun bu arada hocam. Ben de yakın zamanda annemi kaybettim, acınızı anlayabilirim. Bir sorunuz olursa buradayım.
Ek olarak hocam babanızın üzerinde varlıkları, taşınmazları kendi üzerinize aldınız mı? Vefat eden kişinin hesabındaki paraları, taşınmazları veya miras yoluyla verilecekleri önce banka sonra veraset ve vergi dairesi ve noter yoluyla halletmeniz gerekiyor. Eğer 3 ay içerisinde yapılmazsa mirasçı başı 5.000 TL cezası var. Aklınızda bulunsun. Biz annemin sadece hesabında altın ve parası olduğu için daha kolay hallettik ancak sizin işleriniz uzun süren işlemler. Geç kalmayın.

Hocam sağa dönerken dar, sola dönerken geniş dönün. Dört yol ağızlarında ana yolda olsanız bile tali yoldan çıkan araçlara dikkat edin. Korna veya geceyse selektör ile orada olduğunuzu belirtin. Park yerini kapsınlar o problem değil. Başka park yeri bulursunuz.

Onlarla da uğraşıyoruz hocam. Araba olmadığından her yere otobüsle gidiyorduk o yüzden şu araba işini çözmem lazım acilen.

Onlarla da uğraşıyoruz hocam. Araba olmadığından her yere otobüsle gidiyorduk o yüzden şu araba işini çözmem lazım acilen.
Hocam arabayı üzerine alacak olan kişi kim? Siz misiniz? Babanız vefat ettiği için otoyollara çıkmanızı önermem. O işi hallettikten sonra trafiğe çıkabilirsiniz.

Arkadaşlar selam yakın bir zamanda babamı kaybettim. Ehliyetimi 2 sene önce manuel için aldım. Şu anda babamın otomatik arabası duruyor ama ben kullanamıyorum. Trafiğe çıkmaya biraz korkuyorum aslında, sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Öncelikle başın sağ olsun. Araç zaten otomatik vites olduğu için sürüşünde pek zorluk yaşamazsın internetten araştırıp videolar izleyip öğrenebilirsin örneğin paralel park l park aracın boyutunu algılama vs. sürüşe gelecek olursak bulunduğun ilçenin direksiyon dersi eğitim güzergahı üzerinde aracını kullanabilirsin. Zaten bu güzergahı kullanan kişiler eğitim güzergahı olduğundan sabırlı ve anlayışlı olmak zorundadır. Güzergah üzerinde pratik yaparak el ve ayak manevralarını hızlandırarak pratik yapabilirsin ve zamanla kendini geliştirerek akan trafiğe çıkacak kadar kendini rahatlatır ve geliştirirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı