Araba sürmeyi öğrendiğimde yanılmıyorsam orta okula gidiyordum. Dedemin 1982 model Volvo 760 GLE'si vardı otomatik vites, bir gün babam hadi dükkana sok ve temizle benim dışarıda işim var dedi çekti gitti. İlk başta az ileri geri ve daha sonra ufaktan sanayide bakkala vs gitmeye başladım tabii o zamanlar çok kalabalık bir sanayi değildi. Bir gün kendisinde 96 model 940 vardı manuel bununla gidersin herhalde nasıl vites değiştirilir görüyorsun dedi. Bu arada her iki arabada 2.4 Turbo dizel yani nispeten ciğerli makinelarda başladık ve benim çocukluğumdan beri arabalara muazzam bir düşkünlüğüm vardı. Tabii manuel başta biraz zorladı ancak az vuruntulu değiştirip vs sürdüm gittim geldim. Daha sonra as 200 dodge kamyonet vardı onu da sürdüm ki bence içlerinde amatör için en kolayı, fazla hızlı değil ve 1-2-3'e taktığın ayırt etmeksizin kalkıyor. Bu süreçte bir defa otomatik arabada yanıma oturmuştu, ondan sonra ilk kez yanıma oturduğunda 2015 yılıydı ve ehliyetim 7-8 aylıktı. Elbette sanayi dışında ehliyet alana kadar araba verip riske atmadı. Verdiği tek nasihat 'yayaya çarpacağına git duvara çarp' oldu. Babam araba esirgemeyen ve nasıl sürdüğüne karışmayan birisi olduğu için şanslıydım.
Siyah olan ile ilk kez araba sürmeyi, beyaz ile ise manuel sürmeyi öğrendim.