Arabada olan kusmuk kokusu nasıl gider?

• Konuyu başlatan 207061
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.617

207061

Megapat
Makaleler
1
Merhaba,
Eski bir konu var ama aynı şeyleri yaptırmama rağmen çözüm olmadı, o yüzden farklı tecrübeleri olan varsa sormak istedim.
Hafta sonu benim yeğen arabanın arka koltuğunun içinden geçti. Sabah çok yedirmişler (süt, yumurta, tereyağı gibi ağır ve kokulu şeyler). Araç tutuyormuş, söylemediler de. Arabanın arka koltuğuna kustu. Kustukça sinirlendi bir daha kustu, sonra bir defa daha kustu. Akan trafikte olduğumuzdan da duramadık ve 1 saat o koku ve kusmuk karışımıyla sıcakta gitmek zorunda kaldık. 1 saat sonra onları bir yerde bıraktım ve aracı kuaföre götürdüm. Tüm koltuklar, döşemeler (döşemelere kusmamıştı ama olmuşken tam olsun diye) yıkandı. Gözle görülen bir leke olmamasına karşın hala arabada geçmeyen bir kusmuk kokusu var. Akşamları kapalı garajda camı aralık bırakıp arabayı havalandırıyorum. Ama koku geçmiyor. Azalıyor ama bitmiyor. Bu nedenle klima da açamıyorum (özellikle iç döngü). Bu kokuyu gidermenin bir yolunu bilen var mıdır?
Arabayı yeniden kuaföre mi sokmalıyım? Alternatif koku gidericiler (baskılayıcı değil) biliyor musunuz?
Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam seyreltilmiş sirkeli suyla silmeyi deneyebilirsin, sonrasında da parfümlü temizleyiciler kokuyu giderecektir. Benim kedim arabanın koltuğuna idrarını yapmıştı ki kedi idrarı kokusu geçmeyen bir şeydir. Sirkeli su sonrasında çamaşır suyu ve en son asperox ile geçirebildik.😂
O kokuyu da bilirim :D
Kaskomda 1 tane oto kuaför anlaşmam varmış. Bir defa da ona gideyim, yetmezse bu sefer elle gireceğim yine. Aslında çok güçlü yıkama makinem var ama evim giriş kat olmadığı için aracımda kullanamıyorum :(

Güncelleme yapayım dedim. Ne yaptıysam koku gitmedi.
Bunun üzerine arabayı servise götürdüm. Tüm koltuk ve iç panelleri söktürerek serviste kuaför işlemi yaptırdım. Ancak bu şekilde kurtuldum.

Güncelleme yapayım dedim. Ne yaptıysam koku gitmedi.
Bunun üzerine arabayı servise götürdüm. Tüm koltuk ve iç panelleri söktürerek serviste kuaför işlemi yaptırdım. Ancak bu şekilde kurtuldum.

Büyük geçmiş olsun hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı