Arabada "Stututu" Diye Tabir Edilen Ses Nasıl Elde Ediliyor?

LeonScottKennedy

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2021
Mesajlar
1.783
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet, aşırı garip bir soru ama çok merak ediyorum. Normal Turbo'lar 'tıssss' diye ses çıkarırken 'stututu' nasıl oluyor? Sesin linkini attım. Bu sesin hangi parçalar sayesinde oluştuğunu bilenler var mıdır?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Waste gate diye bir parça bulunuyor. Bu parça turbonun aşırı basınç oluşturduğu durumlarda gazı dışarı tahliye ederek motorun zarar görmemesini sağlıyor. Yüksek seviyede modifiye edilmiş araçlarda aşırı basınç yüzünden zarar görmemesi için takılıyor. O ses bu parçadan çıkıyor.
 
Compressor surge occurs when a turbocharger is operating at peak boost and then the gas is let off, closing the throttle body. This traps air, which then exits back out through the turbocharger causing the compressor to spin. If the gas is released at the redline, you'll hear crackles from the exhaust as well.

Çeviri:

Kompresör dalgalanması, turboşarj en yüksek güçte çalıştığında meydana gelir ve ardından gaz kelebeği gövdesini kapatarak serbest bırakılır. Bu, havayı hapseder ve daha sonra turboşarjdan geri çıkarak kompresörün dönmesine neden olur. Gaz kırmızı hatta serbest bırakılırsa, egzozdan da çıtırtılar duyarsınız.
Kaynak: https://www.cjponyparts.com/resources/what-is-turbo-flutter#:~:text=Compressor surge occurs when a,from the exhaust as well.
 
Turbo fazla emiş sağladığı zaman açık filtre varsa emişi duyarsın. Gazı bıraktığın anda veya devir tam gazda olmasına rağmen sabitlenince wastegate valfi açılır ve turbo içerisindeki basınçlı hava boşalırken bu ses oluşur.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı