Arabanız nedir?

968ad8ef9fcd47f780af609a715b94f8.jpg

Az yakıyor iyi gidiyor zamanında 35k ya almıştık şu an ikinci elini 100k ya satıyorlar :(

Güvenlik açısından üzebilecek bir araç. Ama dediğiniz gibi zevk işi bu. Merak ettiğim bir konu da yokuşlardaki performansı nasıl?

Açıkçası 950 kilo civarındaki araç kategorisi için 3/5* fena sayılmaz ama dediğiniz gibi hafif olduğu için kazalarda fırlama riski daha yüksek sanırım. Eğer yüksek hızlarda takla atarsam çok şansım olacağını sanmıyorum :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası genel bir kanı olarak bunu soruyor arkadaşlarım. Fakat aracın gövdesi ciddi anlamda hafif ve genelde tek kişi olduğum için rampalarda da çevik hissediyorum. Ayrıca çok teknik bilgiye sahip olan birisi değilim. 2 veya 3 silindirli araçlarda sanırım kalkışlarda özellikle zorlanma hissiyatı ve dengesizlik hissediliyor diyorlardı bana ama hybrid olduğu için genellikle kalkışlarda belirli bir mesafeye kadar elektrik motoru devrede oluyor ve çok sakin ve güçlü hissettiriyor.
İlginç tarafı ise, eskiden dizel araçlar ağırlıkta sürüyordum. Dizelin o tır tır tır sesinden sonra bazen kalkışlarda acaba araba stop mu etti diyorum :D belli bir mesafe sonra benzine geçince bildiriyor ekran panelinde.
Özetle şehir içi kullanımda ekonomik ve pratik olduğunu düşünüyorum. Ama aileye kesinlikle gitmez, ara ara yük veya kutu taşımak isteyenlere pek gitmez, çok atik araç isteyenler ise buna hanım aracı derler :)

Açıkçası 950 kilo civarındaki araç kategorisi için 3/5* fena sayılmaz ama dediğiniz gibi hafif olduğu için kazalarda fırlama riski daha yüksek sanırım. Eğer yüksek hızlarda takla atarsam çok şansım olacağını sanmıyorum :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası genel bir kanı olarak bunu soruyor arkadaşlarım. Fakat aracın gövdesi ciddi anlamda hafif ve genelde tek kişi olduğum için rampalarda da çevik hissediyorum. Ayrıca çok teknik bilgiye sahip olan birisi değilim. 2 veya 3 silindirli araçlarda sanırım kalkışlarda özellikle zorlanma hissiyatı ve dengesizlik hissediliyor diyorlardı bana ama hybrid olduğu için genellikle kalkışlarda belirli bir mesafeye kadar elektrik motoru devrede oluyor ve çok sakin ve güçlü hissettiriyor.
İlginç tarafı ise, eskiden dizel araçlar ağırlıkta sürüyordum. Dizelin o tır tır tır sesinden sonra bazen kalkışlarda acaba araba stop mu etti diyorum :D belli bir mesafe sonra benzine geçince bildiriyor ekran panelinde.
Özetle şehir içi kullanımda ekonomik ve pratik olduğunu düşünüyorum. Ama aileye kesinlikle gitmez, ara ara yük veya kutu taşımak isteyenlere pek gitmez, çok atik araç isteyenler ise buna hanım aracı derler :)

Yok canım araçların kadını - erkeği mi olurmuş. Tamamen zevk meselesi. Zaten dışarıdan bakıldığında çokta tatlış ve dikkat çekici bir araba. Kazasız belasız kullanırsınız umarım uzun yıllarca. 😊

2006 Toyota Corolla Verso 1.6 Elegant 110 HP. Gümüş Gri. En dolu paketi yani.

24 Kasım 2006'da Bir tekstilci abimiz tarafından Toyota Plaza Sonkar'dan alınmış ve Mayıs 2008'e kadar 24.500 km boyunca kullanmış ve sanırım park ederken bagaj kapağı hasar almış ve yetkili serviste orijinaliyle değiştirilmiş. Başka hiçbir değişeni veya boyası yok. 24.500 km'ye kadar yetkili serviste bakımları aksatılmadan yapılmış. Hatta kitapçığına kadar mevcut.

Mayıs 2008'de de babam 33.500₺'ye satın alıyor. O günden beri bizde ve hala ilk günkü gibi diri. Aldığımızda 24.500 km civarındayken şu anda 151.000 km civarında. Her 5.000-7.500 km'de bir bakımları yapıldı, yapılmaya da devam edecek inşallah.

Güncel durumu ise Sadece bagaj kapağı değişen, sol kapı kulpunun üstünde yarım karış kadar boya var ve sol ayna 2 defa park halindeyken çarpma sonucu değişti. Onun dışında bir kusuru yok. İçinde ise kapı panellerindeki sarkma düzeltildi ve yeniden ilk günkü haline getirildi. Onun dışında sürücü koltuğunda çok ufak bir aşınma var. Ek olarak koltukları koruma amaçlı koltuk kılıfı var. Şanzımanı 100.000 km'de değişti ve yakın bir zamanda fren disklerini değiştireceğiz. Hala ilk fren diskleri üzerinde.

Ek olarak 8 ay önce ateşleme bobinleri orijinalleriyle değiştirildi. Arka cam kırıldı ve yan sanayi takıldı ancak hava aldığından dolayı tekrardan yetkili serviste orijinaliyle değişti. Üzerinde ''Toyotasa'' etiketi bile bulunan ilk ön camı çatlaktan dolayı geçen sene yetkili serviste değiştirildi.

Bence Türkiye'deki en diri Corolla Verso'lardan biri olduğunu düşünüyorum. Çok keyifli bir araç. 7 koltuklu olması da cabası. Tek sıkıntı klimada belli bir dereceyi geçtikten sonra fan sesinin gelmeye başlaması.

Bundan 5 sene önce Sakarya'daki Bayii olan Sandıkçı'da 2016 Verso'ya bakmıştık ve bir ara bizimkini satıp almayı düşündük. Sonradan da vazgeçtik. Daha sonra da 2018'de üretimi durdu maalesef.

2006-2008 arası hem de temizini bulursanız kaçırmayın diyeceğim araçlardan birisidir.

Dosya Ekleri

• 118880981_10217983917893654_5488311218026353707_n.jpg
    118880981_10217983917893654_5488311218026353707_n.jpg
    64,9 KB · Görüntüleme: 71
  • 118849713_10217983917973656_3794199989445827194_n.jpg
    118849713_10217983917973656_3794199989445827194_n.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 78

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri