Araç Subwoofer'a anfi bağlama şekli

Hasan_Erkan

Megapat
Yer
Kütahya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Goldmaster anfi almayı düşünüyorum, nasıl bağlıyacağımı bilmiyorum. Açıkcası Kütahya da hiçbir oto elektrikci'ye ve ses sistemcisine güvenmiyorum. O yüzden kendim bağlamak istiyorum. Ama bağlatı şeklini bilmiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yardımcı olayım :) Kalite ses için kaliteli baglantı araçların olmalı. Tavsiye olarak stinger önerebilirim. Birde genelde 8GA kablo satmaya çalışacaktır. Anfi gücüne göre değişir ama ben her zaman 0GA kablo kullanmayı tercih ediyorum.

0 GA 1 metrede 350 amper taşır.
Kütahya'da ki bütün tesisatlı arabaların anfilerini 350 amper ile beslerim. :D

Basın nedir? kaç ohm? kaç watt rms güce sahip? Alacağın anfinin modeli ve çıkış gücü nedir?

Naber abi ? :) Benimde bir trafom var. Geçen gün hırsızlar kabloyu çalmış. Tabi tarla sulanacak aradım, elimde de 2x(80x10) kablom var. ~1600Kva güç taşıyor yani. Eee benim trafo 125Kva güç üretiyor. Ne yapacaz acaba kablo da 1600Kva güçmü var. O zaman trafo yerine büyük kablo alayım. Zaten kış geldi mi bütün trafoları çalıyorlar. Bir Kawahiva inancına görede, kablonun saniyede geçen yük miktarı yerine , saniyede gecen yük miktarı / alan'in Amper olduğuna inanılır. İşimiz şakada 0ga akım yogunluğu daha az olacaktır. Yoğunluk az olduğu içinde öndeki elektrona uygulanan kuvvet daha az olacaktır. Böylece elektronlar daha kararlı yapıda ve y=mx+n formuna yakın olacaktır.Sonuç olarak anfiyi daha temiz çalıştıracaktır. Bu muhabbet uzayip gidecek ustam. Seninde haklı tarafların var. Deneyimin tecrüben var. saygı gösteriyorum. İyi geçeler diliyorum

0 GA 1 metrede 350 amper taşır.
Kütahya'da ki bütün tesisatlı arabaların anfilerini 350 amper ile beslerim. :D

Basın nedir? kaç ohm? kaç watt rms güce sahip? Alacağın anfinin modeli ve çıkış gücü nedir?
Elimde çok iyi değil ama 2 adet 100w RMS Kamasonic bass var full mdf kabin anfi bu elimdekinle iş görücek kadar olsun yeter çok masrafa gerek yok. :) Ayrıca ohm değerini bilmiyorum :D :D

Naber abi ? :) Benimde bir trafom var. Geçen gün hırsızlar kabloyu çalmış. Tabi tarla sulanacak aradım, elimde de 2x(80x10) kablom var. ~1600Kva güç taşıyor yani. Eee benim trafo 125Kva güç üretiyor. Ne yapacaz acaba kablo da 1600Kva güçmü var. O zaman trafo yerine büyük kablo alayım. Zaten kış geldi mi bütün trafoları çalıyorlar. Bir Kawahiva inancına görede, kablonun saniyede geçen yük miktarı yerine , saniyede gecen yük miktarı / alan'in Amper olduğuna inanılır. İşimiz şakada 0ga akım yogunluğu daha az olacaktır. Yoğunluk az olduğu içinde öndeki elektrona uygulanan kuvvet daha az olacaktır. Böylece elektronlar daha kararlı yapıda ve y=mx+n formuna yakın olacaktır.Sonuç olarak anfiyi daha temiz çalıştıracaktır. Bu muhabbet uzayip gidecek ustam. Seninde haklı tarafların var. Deneyimin tecrüben var. saygı gösteriyorum. İyi geçeler diliyorum

Gördün mü bak? Arkadaş 2 adet 100watt rmsi olan subwoofer çaldıracak mış.
Araç çalışırken şarj dinamosu 13.8 volt üretir, 200 watt iki adet bas için 15 amper bile yeterlidir esasında.
Fakat kablo ve anfi devresinde ki kayıpları da düşünürsek 30 amper hayli hayli yeter.
8ga kablo 1 metrede 100 amper taşır. 5 metrede ki kayıp ile ortalama 70-75 amperi taşıyacaktır.
Bende 0ga öneririm ama bu adam profesyonel cihaz dizmeyecek. Stinger demişsin bir de, metresi 27 dolar.
Adamın kullandığı basın sıfırı 35tl Karaköy'de. :D
Zaten kullanacağı anfinin üzerinde maksimum 2 adet 25 amper sigorta olacak.

Alacağın anfinin modeli nedir? Bütçen nedir?

Elimde çok iyi değil ama 2 adet 100w RMS Kamasonic bass var full mdf kabin anfi bu elimdekinle iş görücek kadar olsun yeter çok masrafa gerek yok. :) Ayrıca ohm değerini bilmiyorum :D :D

Gördün mü bak? Arkadaş 2 adet 100watt rmsi olan subwoofer çaldıracak mış.
Araç çalışırken şarj dinamosu 13.8 volt üretir, 200 watt iki adet bas için 15 amper bile yeterlidir esasında.
Fakat kablo ve anfi devresinde ki kayıpları da düşünürsek 30 amper hayli hayli yeter.
8ga kablo 1 metrede 100 amper taşır. 5 metrede ki kayıp ile ortalama 70-75 amperi taşıyacaktır.
Bende 0ga öneririm ama bu adam profesyonel cihaz dizmeyecek. Stinger demişsin bir de, metresi 27 dolar.
Adamın kullandığı basın sıfırı 35tl Karaköy'de. :D
Zaten kullanacağı anfinin üzerinde maksimum 2 adet 25 amper sigorta olacak.

Alacağın anfinin modeli nedir? Bütçen nedir?
Marka araştırması yapmadım ama büyük bi ihtimalle goldmaster 100-200 TL arası.

Boschmann 2400 watt anfi ve teac 1000 watt slim bass ayrıca 4 adet navitech oval hoparlör var 8 ga kablo kiti bu sisteme sorun çıkarır mı yardımcı olursanız sevinirim...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı