Aracı olup komisyon almam ileride başıma sorun açar mı?

Makaleler
2
Yer
Sakarya
Bir Instagram sayfam var ve bir sayfadan reklam almıştım. Çok geri dönüş olduğu için tekrar yaptırmak istediler. Reklam ücretini 10 tether olarak ödüyorlar bana. 2. seferden sonra biraz daha samimi olduk ve bana yatırımcı çekersen %10 komisyon alabileceğimi söyledi. Yani 1.000$'lık yatırımın, 100'ü benim olacak.

Bu da benim kullanıcılara sağladığım linkten form doldurup kayıt olmalarına göre olacakmış. Yaşım 16, bu bana ileride sorun çıkartır mı? Yani başım polisle falan belaya girer mi?

Polis ile değil ama maliye ile sıkıntı çıkabilir. Sen hayırdır bu paranın kaynağı ne derse işte o zaman yandın. Ha aldığın komisyonu reklam geliri olarak gösterip vergisini verirsen bir şey olmaz. Onu nasıl yaparsın ben de bilmiyorum.

Polis ile değil ama maliye ile sıkıntı çıkabilir. Sen hayırdır bu paranın kaynağı ne derse işte o zaman yandın. Ha aldığın komisyonu reklam geliri olarak gösterip vergisini verirsen bir şey olmaz. Onu nasıl yaparsın ben de bilmiyorum.
Peki bu alınan reklamlardan vergi vermem gerekir mi? Sonuçta arz talep döngüsüne göre oluşuyor, belirli bir zamanı yok ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı