Bazen sistemime görüntü gelmiyor, RAM slotlarını değişitirince PC açılıyor. Anakartım MSI MAG Z390 Tomahawk. RAM'lerimi ise aşağıya ekran görüntüsü olarak bırakacağım. MSI ile iletişime geçtiğimde de bana anakartın desteklemediği RAM'leri kullanıyo olabilirsiniz demişlerdi. Sanırım bu sayfadan anakartımın RAM destek sayfasına ulaşabilirsiniz. Ben CPU-Z ile bu listeyi karşılaştırdım ancak herhangi bir eşleştirme sağlayamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada RAM'lerim 1 yıl AMD sistemde, 6/7 ay ise İntel (şu anki) sistemde sorunsuz çalıştı ve yakın zamanda hata vermeye başladı. (Memtest86'da hata alınmadı.)
Dual hocam da ikincisini sonradan ekledim, aynı markanın sadece CL ve MHz değerlerine bakarak ikincisini satın aldım. Biri RGB diğeri değil, model yine farklı anlayacağınız. Bu mu sorun oluşturuyor sizce?
Anakartınız Max. kaç MHZ destekliyorsa RAM'leriniz o MHZ'de çalışır. DUAL KIT olarak bunu önerebilirim. Mevcut RAM'inizi ikinci el eşya satış sitelerin de satmak için bu rehberime bakabilirsiniz.
Anakartınız Max. kaç MHZ destekliyorsa RAM'leriniz o MHZ'de çalışır. DUAL KIT olarak bunu önerebilirim. Mevcut RAM'inizi ikinci el sitelerinde satmak için bu rehberime bakabilirsiniz.