Aralarda okumak için blog, site önerileri

rick holmes

Centipat
Katılım
28 Mayıs 2022
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Sınava çalışıyorum ve okul açılacak. Dershane de var pek boş zamanım olmayacak anlayacağınız. Teneffüs aralarında, otobüste vs bu kısa aralıklarda okunacak şeyler arıyorum. Kısıtlı zamanımı Shorts izleyerek geçirmek istemiyorum keyif de vermiyor zaten.

Bu aralar bir Blogger'ın blog yazılarını okuyorum aralarda, güzel tespitler yapıyor bazen benim göremediğim şeyleri anlatıyor bazen de komik mizahi şeyler oluyor yazılarında. Bunun gibi kısa ve okuduğunda keyif alınacak şeyler önerir misiniz? İnternet sitesi, blog veya Twitter sayfası olabilir. İçerikler mümkünse Türkçe olsa iyi olur ama İngilizce içerikler de önerebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok blog sayılmaz ama Evrim Ağacının internet sitesinde ilgi çekici şeyler bulabilirsiniz.

 
Onun yerine kitap okumaya başlayabilirsin hem beyni geliştirir hem genel kültür katar.
Teneffüs aralarında, otobüste okumak için diye belirtmiştim özellikle, süre kısıtlı ya kitap okuyamam o sürede. Kitap okumak da gerekli tabii ona da alıştırmaya çalışıyorum kendimi.
 
Doğan Avcıoğlu'nun Yön ve Devrim yazılarını okuyabilirsin. Her başlık kısa kısa ve bir oturuşta bitirebileceğin, anlamakta da neredeyse zorlanmayacağın yazılardan oluşuyor. Arada eski Türkçe kelimeler var, onları sadece Google'lasan biraz da oradan bilgi hazneni doldurursun. İstersen paylaşırım.
 
Doğan avcıoğlu'nun yön ve devrim yazılarını okuyabilirsin. Her başlık kısa kısa ve bir oturuşta bitirebileceğin, anlamakta da neredeyse zorlanmayacağın yazılardan oluşuyor. Arada eski Türkçe kelimeler var, onları sadece Google'lasan biraz da oradan bilgi hazneni doldurursun. İstersen paylaşırım.

PDF link olarak varsa paylaşabilirsen güzel olur aslında. Baktım biraz dergi ve gazete yazılarından oluşuyor.

PDF olarak ulaşabileceğim dergiler varsa onları da önerebilirsiniz. (Var mıdır hiç bilmiyorum.) Güncel olurlarsa tadından yenmez.
 
PDF link olarak varsa paylaşabilirsen güzel olur aslında. Baktım biraz dergi ve gazete yazılarından oluşuyor.
Hocam rapor yoluyla sordum, kitap paylaşımı uygun mudur şeklinde. Telif hakkı varsa olmaz dediler, e illaki vardır. Maalesef o yüzden paylaşamıyorum ama Library Genesis (libgen) adlı siteyi önerebilirim. Oradan baya bir şey bulursunuz.

Libgen'den kontrol ettiğimde bahsettiğim kitabı bulamadım. Şu hesap bu tip kitapların paylaşımını yapıyor, link bırakayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı