Aramızda Yazılımcı Olan Var mı?

Yazılımcı değilim ama eğitim alıyorum, cevaplayabileceğim bir soruysa cevaplayabilirim.
1-Tam olarak ne yaptıkları hakkında bilgi almak istiyorum. Mesela bir şirkete yazılımcı olarak girdiğimiz de ne yapacağız?

2-Sözelci biri yazılımcı olabilir mi? Hangi derslere yoğunluk vermeli?

3-Kariyer.net'e baktığımda ortalama maaş olarak 5.880 TL gösteriyor. Çok düşük değil mi?

Eğitim alıyorum, sorularını alabilirim.
1-Tam olarak ne yaptıkları hakkında bilgi almak istiyorum. Mesela bir şirkete yazılımcı olarak girdiğimiz de ne yapacağız?

2-Sözelci birisi yazılımcı olabilir mi? Hangi derslere yoğunluk vermeli?

3-Kariyer.net'e baktığımda ortalama maaş olarak 5.880 TL gösteriyor. Çok düşük değil mi?

1- Yazılımcılığın bir sürü dalı var, her dalın kendine ait görevi var.

2- Evet olabilir, üniversite de ilk sene matematik oluyor sonrasında olmuyor diye biliyorum.

3- Çalıştığın sürede maaşın 20 bin liraya kadar çıkıyor. 6 bin TL maaş sadece başlangıç.

Cevap: Şirkete ne olarak girdiğine bağlı. Yazılımcılığın bir sürü kolu var.

Cevap: Evet olabilir, ama Matematik gereklidir en azından çok seri 4 işlem yapabilmen gerek.

Cevap: Türkiye'de böyle olabilir ama yurtdışına çıkacaksan çok büyük paralar kazanırsın. (Eğer gerçekten iyisen)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı