Araştırma için Gemini Pro vs ChatGPT Plus+

arasove

Kilopat
Dostlar selam. Her iki aracı da kullanıyorum ve her iki araç da zaman zaman başarısız sonuçlar veriyor. Kullanım amacım daha çok bazı araştırmalar ve ara ara görüntü oluşturma üzerine. Bu sadece ikisini de kullanan kişilerin yapabileceği bir karşılaştırma olduğundan yalnızca ikisini de deneyimlemiş arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Dostlar selam. Her iki aracı da kullanıyorum ve her iki araç da zaman zaman başarısız sonuçlar veriyor. Kullanım amacım daha çok bazı araştırmalar ve ara ara görüntü oluşturma üzerine. Bu sadece ikisini de kullanan kişilerin yapabileceği bir karşılaştırma olduğundan yalnızca ikisini de deneyimlemiş arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Goruntu olusturmada dogru promptu verirseniz Gemini gercekten guzel yapiyor, arastirma kisminda ise ChatGPT Plus'in Deep researchi gayet guzel calisiyor, gene verdigim promp ta gore hiçbir detayi kacirmadan geri donus sagliyor.

Araştırma konusunda genelde yapay zekaya güvenmiyorun o yüzden önce internetten bilgi toplayıp yapay zekaya attığım dökümanlardan yorumlatıyorum ve daha sonrasında oradan okuyup internetten doğruluyorum ki bilgi daha güvenilir olsun.

Bazen eğlence tarafında GPT DeepResearch kullanarak oyun hikayelerinde aklımda kalan yerleri açıklatırım ve fena sonuç vermediğini söyleyebilirim fakat hataları var. Yani ciddi bir iş yaparken ne olursa olsun tamamen güvenmek biraz sıkınıtı.

Araştırma için ChatGPT Plus diyorum. Özellikle araştırma görevleri için Deep Research özelliğine daha yüksek erişim var Plus abonelikte. Ücretsiz planda yanlış hatırlamıyorsam ayda 5 kullanım hakkı veriyordu. Bence Gemini'dan daha iyi.

Araştırma konusunda genelde yapay zekaya güvenmiyorun o yüzden önce internetten bilgi toplayıp yapay zekaya attığım dökümanlardan yorumlatıyorum ve daha sonrasında oradan okuyup internetten doğruluyorum ki bilgi daha güvenilir olsun.

Bazen eğlence tarafında GPT DeepResearch kullanarak oyun hikayelerinde aklımda kalan yerleri açıklatırım ve fena sonuç vermediğini söyleyebilirim fakat hataları var. Yani ciddi bir iş yaparken ne olursa olsun tamamen güvenmek biraz sıkınıtı.
Elbette resmi işimizi veya akademik çalışmaları yapay zekaya yaptıracak değilim. Kaldı ki bizim işimiz çok hassas konular yapay zekaya bırakılmaz .😄 Araştırmadan kastım ilgili kaynaklara ulaşabilmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı