Çözüldü Arc B580 driver yüklerken siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Baranpolqt

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemi yeni aldım. i5-12400F Arc B580 ikilisini kullanıyorum. Bilgisayarı formattan sonra açtığımda ekran kartı gözükmüyor. Driver yüklemesi yaparken de siyah ekranda takılıp kalıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Monitörün geldikten sonra bilgisayarı temiz bir şekilde formatlayıp Windows güncellemelerini tamamla, ardından Intel Arc sürücüsünü yüklemeyi dene. Benim önerilerim:
Monitör bağlantısına dikkat et, monitörü direkt HDMI veya DisplayPort ile GPU’ya bağla, VGA dönüştürücü kullanma.
BIOS kontrolü yap, PCIe slotunun Primary Display olarak seçili olduğundan emin ol.
Eski sürücüleri temizle, Safe Mode’da DDU ile önceki Intel/Arc sürücülerini kaldır.
Güç ve bağlantılar, GPU’nun güç kablolarının tam takılı olduğundan ve diğer USB cihazlarının kurulum sırasında çıkarıldığından emin ol.
Kurulum sırasında bekle: Sürücü yüklemesi sırasında ekran bir süre siyah kalacak, bu normal.
Sinyal gelmiyor mu?

BIOS Ayarı:
BIOS'a girin > Advanced > Graphics Configuration > iGPU Multi-Monitor = Enabled yapın.
Monitör Bağlantısı:
İkinci monitörü entegre grafik çıkışına (iGPU) veya harici ekran kartı kullanıyorsanız ona bağlayın.
Windows Ayarları:
Windows + P ile “Genişlet” veya “Yalnızca 2. Ekran” seçin.

Graphics Configuration gibi bir seçenek göremedim.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    119,7 KB · Görüntüleme: 2

Technopat Haberler

Geri
Yukarı