Sürprizbozan Arcane finali nasıldı?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Favorim 2. kısımdı. Özellikle son kısım bence 3 bölüm ve 40'ar dakikayla anlatılabilecek gibi değildi. Hele ki o savaş resmen aceleye getirilmiş ve harcanmış. Son kısımda mesela Viktor ve Jayce arasında çok sağlam bir dövüş bekliyordum. O da olmadı. Bölümler bildiğimiz özet şeklinde gibiydi. Keşke bölümler 1'er saat olsaydı ya da daha fazla bölüm olsaydı. Böylece daha detaylı anlatım yapılabilirdi ve senaryoda boşluklar olmazdı. Gerçi bir sezonu yapmaları da 3-4 sene sürdüğünden bir yandan iyi oldu dedim. Yine de bu haliyle bile keşke hiç bitmeseydi dediğim nadir dizilerden biri oldu. Inşallah aynı performansı diğer karakterleri anlatırlarken de gösterirler ama hiçbirinin bu dizi kadar etkili olacağını düşünmüyorum.

Favori karakterim ise son an değişikliğiyle Ekko oldu. Powder ve Jinx ile yaşadıkları (şehre karşı oturdukları sahnede ve son bakıştıkları sahnede resmen kafamın içinde Seni Dert Etmeler çalıyordu), ütopik evren ile kendi evreni arasında seçim yapmak zorunda kalması ve son bölümde Jayce'i kurtarmak için verdiği mücadelesi çok iyiydi. Neyse yine dertlendim durduk yere. Biraz LOL girip Ekko ile kafa dağıtayım en iyisi.

Çok havada kaldı finali. Heimer nerede, Jayce ve Viktor nereye gittiler, Jinx öldü mü? Ölmediyse nereye gitti? vb. ayrıca aklıma takılan bir konu var. Wild drift videosunda Jinx Hextech ile farklı evrenlere gidiyordu. Bu Canon mu acaba ep 7 eki parçaları kullanarak bizim Ekko'yu görmek için gidebilir mesela ya da bizim Jinx ölmedi ise portal cihazı yapabilir gibi geliyor. Ama bana göre 250 milyonu iyi harcamışlar. Özellikle şarkılar, animasyonlar çok güzeldi. Tekrar izleyince birçok ayrıntıyı tekrar fark ettim.
Ekko'nun tokası, powderin dansının annesi ile aynı olması, şarkıların lyricsi, sezon 1 ep 7 de Ekko ile Jinx vs atarken Jayce'in mel ile takılması ve hayatında istediği her şeyi elde etmesi ama ikinci sezon 7.bölümde tam tersinin olması ve daha niceleri
.kısacası runterradaki en küçük bir hikayeyi bile böyle yapabiliyorlarsa büyük fightlarda neler yaparlar. Arcane çok aceleye geldi bence 12 bölüm olsa final savaşı biraz daha uzun olsa
Orianna'yı daha fazla görseydik, isha için en azından bir mezar görseydik(harcadılar bu arada),Ekko'nun mutlu olduğunu görseydik.
daha güzel olurdu bence. Şimdi gel bir 3 yıl daha da ionia ve noxus hikayesi için bekle.

Firma bu işin tuttuğunu fark etti ve işin ticari boyutunu yani para konusunu çok fazla önemsiyorlar. Kafalarındaki plan tahminlerime göre netleşen 3 hikayeyi çıkarttıktan sonra 3. sezon çıkartmaları olabilir. Çünkü senaryo yarım yamalak bırakılırsa ileride kimse izlemeyi tercih etmeyecektir, kendileri de çok iyi biliyor bu durumu.

Tabi işin zorluklarını göz önünde bulundurursak mecbur kalma durumları da var gibi.

Firma bu işin tuttuğunu fark etti ve işin ticari boyutunu yani para konusunu çok fazla önemsiyorlar. Kafalarındaki plan tahminlerime göre netleşen 3 hikayeyi çıkarttıktan sonra 3. sezon çıkartmaları olabilir. Çünkü senaryo yarım yamalak bırakılırsa ileride kimse izlemeyi tercih etmeyecektir, kendileri de çok iyi biliyor bu durumu.

Tabii işin zorluklarını göz önünde bulundurursak mecbur kalma durumları da var gibi.

Hocam rito bu. Adamlar çöp adam çizseler bile izlenir zaten. Bence oyuncuları toksik olduğu için adamlar da böyle karşılık veriyor.

Çok havada kaldı finali. Heimer nerede, Jayce ve Viktor nereye gittiler, Jinx öldü mü? Ölmediyse nereye gitti? vb. ayrıca aklıma takılan bir konu var. Wild drift videosunda Jinx Hextech ile farklı evrenlere gidiyordu. Bu Canon mu acaba ep 7 eki parçaları kullanarak bizim Ekko'yu görmek için gidebilir mesela ya da bizim Jinx ölmedi ise portal cihazı yapabilir gibi geliyor. Ama bana göre 250 milyonu iyi harcamışlar. Özellikle şarkılar, animasyonlar çok güzeldi. Tekrar izleyince birçok ayrıntıyı tekrar fark ettim.
Ekko'nun tokası, powderin dansının annesi ile aynı olması, şarkıların lyricsi, sezon 1 ep 7 de Ekko ile Jinx vs atarken Jayce'in mel ile takılması ve hayatında istediği her şeyi elde etmesi ama ikinci sezon 7.bölümde tam tersinin olması ve daha niceleri
.kısacası runterradaki en küçük bir hikayeyi bile böyle yapabiliyorlarsa büyük fightlarda neler yaparlar. Arcane çok aceleye geldi bence 12 bölüm olsa final savaşı biraz daha uzun olsa
Orianna'yı daha fazla görseydik, isha için en azından bir mezar görseydik(harcadılar bu arada),Ekko'nun mutlu olduğunu görseydik.
daha güzel olurdu bence. Şimdi gel bir 3 yıl daha da ionia ve noxus hikayesi için bekle.
Isha bence yerinde öldü çünkü karakterin amacı bir nevi Jinx'in içinde hala insanlık duygusu olduğunu göstermekti. Bu sayede Vi ile arası düzeldi Jinx'in. Orianna hakkında bir şey diyemeyeceğim, dizinin şu an ki uzunluğu bile kısayken ekstra olarak başka bir karaktere ekran süresi vermek saçma olurdu. Sizin de dediğiniz gibi 12 bölüm olsa her şey daha oturaklı olurdu.

Isha bence yerinde öldü çünkü karakterin amacı bir nevi Jinx'in içinde hala insanlık duygusu olduğunu göstermekti. Bu sayede VI ile arası düzeldi Jinx'in. Orianna hakkında bir şey diyemeyeceğim, dizinin şu anki uzunluğu bile kısayken ekstra olarak başka bir karaktere ekran süresi vermek saçma olurdu. Sizin de dediğiniz gibi 12 bölüm olsa her şey daha oturaklı olurdu.

Hocam dediğim o işte. Son iki bölüm zaten 1 sezon eder. En azından karakterler pat öldü olmazdı. Maggie! İdi sanırım pıt diye öldü yedirmeyi yapsalar iyi olurdu bence.

Tabi işin zorluklarını göz önünde bulundurursak mecbur kalma durumları da var gibi.
Bence diğer şehirlerde geçen dizilerde illaki Piltover-Zaun tarafına da değinirler ufaktan. Buradaki bazı karakterleri görürüz ama dizi her ne kadar tutmuş olsa da 3. sezon gelmez gibi çünkü senaryoyu ona göre yazmışlar. 3. sezon yaparsalar sezon boyunca neyi anlatacaklar? Zaten ana hatları anlatmışlar. O topa girmezler bence.

Aslında Riot'un LOL oyununda yaptığı çok güzel bir şeydi. "Jinx Her Şeyi Düzeltir" adlı mini oyunla dizide değinilmemiş bazı şeyleri anlatmışlar. Özellikle 2. bölümde Silco ile ilgili güzel detaylar vardı. Mesela 3. bölümde paralel evrendeki Powder'ın elindeki Hex Kristalleri ile boyut değiştirme cihazı yapıp bizim evrendeki Ekko'nun yanına gitmeyi planladığı bir mini oyun yapılacak olsa harika olurdu ama büyük ihtimal kendini patlatmayı düşündüğü bombayı yaptığı sahneyi oynatacaklar bize. Ekko'nun gelmesinden önceki.

Isha bence yerinde öldü çünkü karakterin amacı bir nevi Jinx'in içinde hala insanlık duygusu olduğunu göstermekti. Bu sayede Vi ile arası düzeldi Jinx'in. Orianna hakkında bir şey diyemeyeceğim, dizinin şu an ki uzunluğu bile kısayken ekstra olarak başka bir karaktere ekran süresi vermek saçma olurdu. Sizin de dediğiniz gibi 12 bölüm olsa her şey daha oturaklı olurdu.
Isha kesinlikle o amaçla getirilmiş bir karakterdi. Ölmeseydi büyük ihtimal Jinx şu anki haline dönüşemezdi. VI ile barışmazdı.

Benim merak ettiğim kısım neden Isha hiç anılmadı? Mesela Jinx'in onu alıp kendi başına ailesinin olduğu mezara götürüp gömmesi çok dokunaklı bir sahne olabilirdi.

Heimer, Viktor, Jayce, Warwick. Bunlara ne oldu ben de merak ediyorum. Hadi Jinx'in zaten bariz belli havalandırmadan kaçtığı ama diğerleri nereye gitti. Ölmediler büyük ihtimal ama neredeler işte asıl soru bu?

Bahsettiğiniz video hangisiydi acaba link atabilir misiniz? Açıkçası dediğiniz gibi bir şey varsa belki Jinx Ekko'nun yeteneğini görünce araştırma yapıp boyutlar arası geçiş yapabileceği bir cihaz üretip kendisinin ölü olduğu ve mutlu olabileceği bir evrene geçiş yapmaya çalışabilir.

Son düzenleme:
Bence diğer şehirlerde geçen dizilerde illaki piltover-zaun tarafına da değinirler ufaktan. Buradaki bazı karakterleri görürüz ama dizi her ne kadar tutmuş olsa da 3. sezon gelmez gibi çünkü senaryoyu ona göre yazmışlar. 3. sezon yaparsalar sezon boyunca neyi anlatacaklar? Zaten ana hatları anlatmışlar. O topa girmezler bence.

Aslında Riot'un LoL oyununda yaptığı çok güzel bir şeydi. "Jinx her şeyi düzeltir" adlı mini oyunla dizide değinilmemiş bazı şeyleri anlatmışlar. Özellikle 2. bölümde silco ile ilgili güzel detaylar vardı. Mesela 3. bölümde paralel evrendeki Powder'ın elindeki hex kristalleri ile boyut değiştirme cihazı yapıp bizim evrendeki Ekko'nun yanına gitmeyi planladığı bir mini oyun yapılacak olsa harika olurdu ama büyük ihtimal kendini patlatmayı düşündüğü bombayı yaptığı sahneyi oynatacaklar bize. Ekko'nun gelmesinden önceki.

Isha kesinlikle o amaçla getirilmiş bir karakterdi. Ölmeseydi büyük ihtimal Jinx şu anki haline dönüşemezdi. Vı ile barışmazdı.

Benim merak ettiğim kısım neden ısha hiç anılmadı? Mesela Jinx'in onu alıp kendi başına ailesinin olduğu mezara götürüp gömmesi çok dokunaklı bir sahne olabilirdi.

Heimer, Viktor, Jayce, Warwick. Bunlara ne oldu ben de merak ediyorum. Hadi Jinx'in zaten bariz belli havalandırmadan kaçtığı ama diğerleri nereye gitti. Ölmediler büyük ihtimal ama neredeler işte asıl soru bu?

Bahsettiğiniz video hangisiydi acaba link atabilir misiniz? Açıkçası dediğiniz gibi bir şey varsa belki Jinx Ekko'nun yeteneğini görünce araştırma yapıp boyutlar arası geçiş yapabileceği bir cihaz üretip kendisinin ölü olduğu ve mutlu olabileceği bir evrene geçiş yapmaya çalışabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu hocam aslında şarkı ama Canon olabilir mi diye düşünmedim değil.

Arcane finali bence oyuna hakaret gibi olmuş. Ayrıca dizi boyunca Jinx bence oyundaki gibi gösterilmedi. Çünkü oyunda tahtası eksik çatlak birisi ama dizide depresyonda ve trip atan biri gibi. En azından serum yedikten sonra çatlak biri olur diyordum ama boşa umutlanmışım. Vi ı da sonradan gotik yapmaları biraz saçma olmuş. Yani bence şu an en kötü finale sahip diziler listesinde top 5'e rahat girer. Dizinin en sevdiğim kısımlarıysa Jinx ve wwnun hapishanede vs attığı, Ekko'nun sahneleri ve VI ın dövüş sahneleri ha bir de sonda noxus askerlerinin piltoverı işgal etmeye çalıştığı sahne çok iyiydi. Onun dışında vasat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı