Sürprizbozan Arcane ile alakalı sorular

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nami

Decapat
Daha önce hiç LoL hikayesi okumamış ve LoL oynamamış biri olarak bir kaç tane şey takıldı aklıma.

1- Singed'ın kızı Viktorun sihriyle mi oldu? Viktor sayesinde olduysa eğer diğerleri gibi ona neden bir şey olmadı?

2- Mel önce annesine saldırıp sonra bir anda taraf değiştirip kardeşini neden öldürdü ve bu kara gül tam olarak ne?

3- Singed'ın mağara gibi bir yere gidip kurta benzeyen bir şey bulduğu kişi Vander mıydı? Oysa eğer ona nasıl dönüştü?

1-Normalde Viktor ile Orianna'nın bir bağlantısı yoktu. Arcane ile biraz değişti bu hikaye muhtemelen. Singed, Viktor'un gücünü anlayıp, benzer bir şekilde kızını bu şekilde robota dönüştürmüş olabilir diye düşündüm ben. İnsan gibi düşünen ölümsüz bir bedene sahip kızı desek yalan olmaz.

2-Mel kardeşini öldürmedi(kafasını duvara vurduğu kişi Kara Gül'ün başı muhtemelen. Adını bilerek yazmıyorum). Eğer Ambessa'nın yakanlanıp ölmesi/bayılması olayını bahsediyorsan. Mel hem Ambessa'ya hem de Kara Gül'e güvenmediği için bunu yaptı.

3-Singed iki başlı kurtun vücudu veya kalbi ile Vander'ı birleştirip Warwick'e dönüştürüyor. Vander 3. bölümdeki gibi insanlıktan kısmen çıkmış bir halde idi hatırlarsan.

1. Singed'ın kızı Viktor'un sihriyle mi oldu?
Viktor ve Singed arasındaki ilişki, Arcane'in hikayesinin merkezindeki önemli bir konu. Singed'ın kızı, Viktor'un sihriyle ilgili değil, Singed'ın kendi deneyleri ve yaptığı genetik manipülasyonlarla ortaya çıkan bir durum. Singed, kimyasal ve genetik deneyler yapan bir bilim insanıdır ve bu deneyler sırasında insanları değiştiren, onları “daha güçlü” hale getirmeye çalışan bir yaklaşımı vardır. Kızının başına gelenler, Singed’ın bu tür deneyleri ve kimyasal manipülasyonların tehlikeli sonuçları ile ilgili bir başka örnektir.
Viktor'un sihri, çoğunlukla Hextech teknolojisi ile ilgilidir ve Viktor’un amacı, insanlar için daha iyi bir yaşam sağlamak adına teknolojiyi kullanmaktır. Singed ve Viktor'un yolları ilerleyen zamanlarda kesişiyor, ancak Viktor’un kızına doğrudan bir etkisi olduğu düşünülmemektedir.

2. Mel'in önce annesine saldırıp sonra bir anda taraf değiştirip kardeşini neden öldürdü ve bu kara gül tam olarak ne?
Mel'in annesiyle olan ilişkisi karmaşık ve duygusal olarak derindir. Mel'in annesi, güçlü bir politik figürdür ve Mel'in üzerinde baskı yaratır. Bu baskılar ve annesinin tutumu, Mel’in psikolojisini etkiler ve ona duygusal olarak bağlanamamasına yol açar. Mel’in taraf değiştirmesi ve sonradan kardeşini öldürmesi, onun içinde bulunduğu duygusal karmaşa ve gücünü elde etme isteğiyle ilgili bir süreçtir. Mel, annesinin baskısına karşı çıkmaya karar verir ve kendi yolunu çizmeye başlar.
Kara gül (ya da "black rose"), aslında Mel'in annesinin gücünü ve Mel'in ona olan öfkesini simgeler. Mel, hem annesiyle hem de diğerlerinin üzerinde kurduğu güçle, kendi çıkarlarını ve hedeflerini gerçekleştirme yolunda her şeyden fedakarlık yapmayı göze alabilir. Bu "kara gül" sembolü, özellikle Mel'in annesine karşı duyduğu öfke ve intikam arzusunun bir simgesidir.

3. Singed'ın mağara gibi bir yere gidip kurta benzeyen bir şey bulduğu kişi Vander mıydı? Oysa eğer ona nasıl dönüştü?
Evet, Singed bir mağara gibi bir yere gidip, Vander'ı bulur. Bu, Arcane’deki en dramatik anlardan biridir. Vander, Zaun’un eski lideri ve aynı zamanda Vi ve Jinx’in babasıdır. Mağarada Singed, Vander’ı oldukça kötü bir halde bulur. Vander, bir şekilde Singed'ın deneylerinden etkilenmiştir ve bir canavara dönüşmüştür. Singed, Vander’a bir tür kimyasal deney yaparak onu dönüştürür. Bu dönüşüm, Vander’ın vücudunun ve ruhunun Singed’ın deneyleri sonucu değişime uğramasıyla gerçekleşmiştir.
Singed, genellikle kimyasal ve genetik deneyler yaparak insanları yapay olarak dönüştürmeyi amaçlayan bir karakterdir ve Vander’ı da bu şekilde değiştirmiştir. Bu dönüşüm, Vander’ın, hem fizyolojik hem de psikolojik olarak ciddi değişikliklere uğramasına yol açmıştır. Vander'ın tam olarak nasıl bir canavara dönüştüğü, onun içsel savaşı ve travmalarıyla birlikte daha derin bir anlam kazanıyor.

NOT: O canavar dediğimizde lol oyunundaki warwick herosunu temsil eder

Mel kardeşini öldürmedi
O siyah varlık "sister" demiyor muydu?

Bu "kara gül" sembolü, özellikle Mel'in annesine karşı duyduğu öfke ve intikam arzusunun bir simgesidir.
Bu bir sihir gibi güç değil mi? Sonuçta insanları hapsedebilen bir şey ve bu nereden çıkıp bunu kim kullanıyor? Aklıma takılan bu. Mel'in 2. kardeşi mi?

Singed bir mağara gibi bir yere gidip, Vander'ı bulur.
Singed iki başlı kurtun vücudu veya kalbi ile Vander'ı birleştirip Warwick'e dönüştürüyor
Hangisi doğru?

kafasını duvara vurduğu kişi Kara Gül'ün başı muhtemelen.
Baştakini demiyorum. Annesi ölmeden önce o kırmızı bölgeye girip öldürüyor hatta o siyah varlık da "sinsi kız" diyor. Ondan bahsetmiştim.

O siyah varlık "sister" demiyor muydu?

Bu bir sihir gibi güç değil mi? Sonuçta insanları hapsedebilen bir şey ve bu nereden çıkıp bunu kim kullanıyor? Aklıma takılan bu. Mel'in 2. kardeşi mi?

Hangisi doğru?

Baştakini demiyorum. Annesi ölmeden önce o kırmızı bölgeye girip öldürüyor hatta o siyah varlık da "sinsi kız" diyor. Ondan bahsetmiştim.
1) Siyah varlık oyundaki LeBlanc istediği şekle bürünebiliyor amacı Ambeassa'nın büyülü çocuğunu bulmaktı Mel'i o yüzden kaçırdı. Sister demesi karagül tarikatları olayı olabilir tam bilmiyorum.
2) Bu büyü kara büyü gibi bir şey LeBlanc büyücü Noxus'lu cadı gibi bir şey.
3) İlk sezonda Vander patlamada yaralanınca Singed onu mağarasına kaçırıp orada kızını kurtarmak için deney yapıyor ve üstün iyileştirme özelliğine sahip Warwick oluyor böylece. Alttaki doğru
4) Onu diyen LeBlanc.

Daha önce hiç LoL hikayesi okumamış ve LoL oynamamış biri olarak bir kaç tane şey takıldı aklıma.

1- Singed'ın kızı Viktorun sihriyle mi oldu? Viktor sayesinde olduysa eğer diğerleri gibi ona neden bir şey olmadı?

2- Mel önce annesine saldırıp sonra bir anda taraf değiştirip kardeşini neden öldürdü ve bu kara gül tam olarak ne?

3- Singed'ın mağara gibi bir yere gidip kurta benzeyen bir şey bulduğu kişi Vander mıydı? Oysa eğer ona nasıl dönüştü?
1)Viktor'un Warwick ile güçlendirilmiş hali yaptı onu ölümsüz bir robot oldu ama ruhu yok.
2)Mel kardeşini öldürmedi o LeBlanc cadı ve karagül bir tarikat gibi bir şey.
3)Mağarada bulduğu çift başlı kurt onunla Vander'ı kurta çevirdi.

@onFire Yani Ambessa'nın 3 değil 2 çocuğu var. LeBlanc kandırmaya çalıştı yani. Ve Noxus'la alakalıysa diğer dizilerde karşımıza çıkar dimi?

Yani Ambessa'nın 3 değil 2 çocuğu var. LeBlanc kandırmaya çalıştı yani. Ve Noxus'la alakalıysa diğer dizilerde karşımıza çıkar dimi?
LeBlanc kesin çıkar Noxus tarikatı zaten. Tam bilmiyorum ama LeBlanc Mel'i test etti ve onun büyü gücü olduğunu anladı. Büyü gücü o kadar güçlü ki normalde LeBlanc'ın zincirlerini bile kırabiliyor. Büyük ihtimalle onu karagül tarikatına dahil etmek için ''sister'' demiştir. Noxus dizisi gelecek yakında orada öğreniriz olayları.

@onFire Yakında gelir diyoruz da yine 2-3 yılı bulur maalesef. Arcane sayesinde hiç ilgim olmayan LoL'e ilgim oluştu. Hikayesine bakmayı da düşünüyordum ama canon artık diziler sayılacakmış. Baksam mi bakmasam mi emin olamadım.

Yakında gelir diyoruz da yine 2-3 yılı bulur maalesef. Arcane sayesinde hiç ilgim olmayan LoL'e ilgim oluştu. Hikayesine bakmayı da düşünüyordum ama canon artık diziler sayılacakmış. Baksam mi bakmasam mi emin olamadım.
Teori üreten youtuberlara bakabilirsin. Dora'nın videolarını izleyebilirsin. Ayrıca yeni gelecek dizi bir iki senedir geliştiriliyormuş yakın zamanda duyurulabilir.

@onFire Hee çıkması çok uzun sürmez o zaman. Keşke finalde de Jinx'i öldürselerdi. En sevdiğim karakterlerden birisi ölmesini istemem ama ölseydi daha vurucu bir final olabilirdi.. Şu anda tam üzülemedim :/

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı