Çözüldü Arch kurulumunda "EFI variables are not supported on this System"

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

toomanynights

Kilopat
Makaleler
5
Linux'de çok yeniyim. Arch kurmaya çalışıyorum.
O zaman neden Manjaro falan denemedin diyecekseniz. Söyleyeyim, grafik ile yüklemek bilmeyenin de yapabileceği bir iş, o yüzden biraz daha karmaşık olsun istedim.
Şöyle bir hata alıyorum. Chroot'a girip GRUB yüklemeye çalışıyordum.
Ne yapmam gerek?

1636290398046.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
VMware üzerinde kuramamam sonrası VirtualBox ile denedim ve bir sıkıntı olmadı.

Ek olarak bu şekilde tek tek komut yazmak yerine aynı şeyleri birazcık daha basit yapan archinstall komutu Arch'ı daha kolay kuruyor ve sıkıntı çıkmıyor. Masaüstüne geldikten sonrasında da kalan ayarları çekebiliyorsunuz.
Google kullanmayi ogrenmen lazim.
exit ile cikis yap, ve modprobe efivarfs ile efivars'i aktiflestir. Sonra tekrar arch-chroot /mnt ile chrootla ve devam et.

Artı -1 Eksi
Google kullanmayi ogrenmen lazim.
exit ile cikis yap, ve modprobe efivarfs ile efivars'i aktiflestir. Sonra tekrar arch-chroot /mnt ile chrootla ve devam et.
Google kullandıktan sonra buraya geldiğimi yazmam gerekmiyor diye düşünüyordum.
Tekrar yapayım.
1636292117622.png

O işlemi daha önce de yaptım, aynı sonuç.

efivar-tester Yapınca da "UEFI variables not supported on this machine" yazıyor.

12(!) yaşındaki birinin böyle bir şey yazması normal, sinirlenmeyeceğim.

Son düzenleme:
Tekrar yapayım.
Eki Görüntüle 1208596

efivar-tester Yapınca da "UEFI variables not supported on this machine" yazıyor.

12(!) yaşındaki birinin böyle bir şey yazması normal, sinirlenmeyeceğim.
Sistemin Uefi destekli olmayabilir.

@gen2
Hocam sistemimde sorun yok.
Hem UEFI'ye hem EFI'ye desteklenmiyor diyor.
Sanal makine olduğundan dolayı bir sorun mu var acaba diyeceğim de kurulumu yapan videoyu izlediğimde o da sanal makineye yapıyordu.
Sorunun neyden kaynaklandığını bile anlayamdım.

Tekrar yapayım.
Eki Görüntüle 1208596

Sanal makinenin UEFI olduguna emin misin? Legacy kurulum icin sunu kullanmalisin: grub-install --target=i386-pc /dev/sda
Sanal makine olduğundan dolayı bir sorun mu var acaba diyeceğim de kurulumu yapan videoyu izlediğimde o da sanal makineye yapıyordu.
Video izlemek yerine ArchWiki'ye bak:

VMware üzerinde kuramamam sonrası VirtualBox ile denedim ve bir sıkıntı olmadı.

Ek olarak bu şekilde tek tek komut yazmak yerine aynı şeyleri birazcık daha basit yapan archinstall komutu Arch'ı daha kolay kuruyor ve sıkıntı çıkmıyor. Masaüstüne geldikten sonrasında da kalan ayarları çekebiliyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı