Arch Linux "failed to get canonical path of airootfs" hatası

Makaleler
22
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
İşlemci: i5-10300H
Ekran kartı: GTX 1650
RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop
Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Sanal makinede saf Arch kurmaya çalışıyorum. Faydalandığım rehber:

Buradan sonrasında hata oluyor. Hatanın görseli:

@Koishi Komeiji @Linuxginar @Dengesiz Kokarca

Büyük ihtimalle VM olduğundan UEFI değil Legacy açılmış, Legacy adımlarını kullanman gerek onlar için.
grub-install --target=i386-pc /dev/sda

VM'de UEFI açarsın sonra. Aklıma bir şey takıldı ama, Chroot'ta gibi görünmüyorsun. Hata yapıyor olabilirsin.

Kuruluma UEFI başladığından UEFI devam edebilmek için UEFI açman lazım VM ayarlarından. Veya disk bölümlemesini tekrar yapman lazım.

/mnt konumuna /boot/efi şeklinde bağladığını ve mkinitcpio kullandığını varsayarsak doğru komut bu:

sudo rm -r /boot/grub/grub.cfg;grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi;grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg;mkinitcpio -P

Sinirlenip kapattım. Tekrar yapmaya devam ettiğimde deneyeceğim. Şu an zaten işim var.

İlk defa Arch kuruyor olması lazım, büyük ihtimalle UEFI aktif etmedi ama bir bakmak lazım. ; yerine && koyulabilir böylece önceki komut yanlış olursa vakit kaybetmez sonraki komutla.
Sinirlenip kapattım. Tekrar yapmaya devam ettiğimde deneyeceğim. Şu an zaten işim var.
VM ayarlarından EFI/UEFI açmayı unutma lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…