Asitadam Hectopat Katılım 15 Kasım 2021 Mesajlar 258 Yer Bakü 1 Haziran 2023 #1 Dostlar, Arch Linux'un sitesinden baktım ama gene anlamadım GRUB yüklemeyi, her denememde hata aldım. Anlatabilecek bir dostumuz var mı? Tam da bu kısımda takıldım işte.
Dostlar, Arch Linux'un sitesinden baktım ama gene anlamadım GRUB yüklemeyi, her denememde hata aldım. Anlatabilecek bir dostumuz var mı? Tam da bu kısımda takıldım işte.
Dubreuil Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 17 Mayıs 2020 Mesajlar 2.797 Makaleler 1 Çözümler 27 Yer Türkiye 1 Haziran 2023 #2 Asitadam dedi: Dostlar, Arch Linux'un sitesinden baktım ama gene anlamadım GRUB yüklemeyi, her denememde hata aldım. Anlatabilecek bir dostumuz var mı? Eki Görüntüle 1802748 Tam da bu kısımda takıldım işte. Genişletmek için tıkla... Tekrar dene. Arada bir oluyor. Artı 0 Eksi
Asitadam dedi: Dostlar, Arch Linux'un sitesinden baktım ama gene anlamadım GRUB yüklemeyi, her denememde hata aldım. Anlatabilecek bir dostumuz var mı? Eki Görüntüle 1802748 Tam da bu kısımda takıldım işte. Genişletmek için tıkla... Tekrar dene. Arada bir oluyor.
2 246675 Kilopat Katılım 29 Ocak 2019 Mesajlar 3.812 Makaleler 6 Çözümler 22 1 Haziran 2023 #3 Asitadam dedi: Dostlar, Arch Linux'un sitesinden baktım ama gene anlamadım GRUB yüklemeyi, her denememde hata aldım. Anlatabilecek bir dostumuz var mı? Eki Görüntüle 1802748 Tam da bu kısımda takıldım işte. Genişletmek için tıkla... Chroot'tan çıkıp efi directory kısmında /mnt/boot/EFI yazabilir misiniz? Bunu yapmadan önce lsblk ve fdisk -l yapıp görüntüsünü buraya atın. Artı 0 Eksi
Asitadam dedi: Dostlar, Arch Linux'un sitesinden baktım ama gene anlamadım GRUB yüklemeyi, her denememde hata aldım. Anlatabilecek bir dostumuz var mı? Eki Görüntüle 1802748 Tam da bu kısımda takıldım işte. Genişletmek için tıkla... Chroot'tan çıkıp efi directory kısmında /mnt/boot/EFI yazabilir misiniz? Bunu yapmadan önce lsblk ve fdisk -l yapıp görüntüsünü buraya atın.
KS KS Asitadam Hectopat Katılım 15 Kasım 2021 Mesajlar 258 Yer Bakü 1 Haziran 2023 #4 246675 dedi: Chroot'tan çıkıp efi directory kısmında /mnt/boot/EFI yazabilir misiniz? Bunu yapmadan önce lsblk ve fdisk -l yapıp görüntüsünü buraya atın. Genişletmek için tıkla... fdisk ve lsblk çıktıları mnt/boot/efi ile grub installer Artı 0 Eksi
246675 dedi: Chroot'tan çıkıp efi directory kısmında /mnt/boot/EFI yazabilir misiniz? Bunu yapmadan önce lsblk ve fdisk -l yapıp görüntüsünü buraya atın. Genişletmek için tıkla... fdisk ve lsblk çıktıları mnt/boot/efi ile grub installer
2 246675 Kilopat Katılım 29 Ocak 2019 Mesajlar 3.812 Makaleler 6 Çözümler 22 1 Haziran 2023 #5 Asitadam dedi: fdisk ve lsblk çıktıları Eki Görüntüle 1802769 mnt/boot/efi ile grub installer Eki Görüntüle 1802773 Genişletmek için tıkla... Yeni sisteme chroot ettikten sonra arch-chroot grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/EFI --bootloader-id=Arch yazmayı deneyin. Artı 0 Eksi
Asitadam dedi: fdisk ve lsblk çıktıları Eki Görüntüle 1802769 mnt/boot/efi ile grub installer Eki Görüntüle 1802773 Genişletmek için tıkla... Yeni sisteme chroot ettikten sonra arch-chroot grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/EFI --bootloader-id=Arch yazmayı deneyin.
KS KS Asitadam Hectopat Katılım 15 Kasım 2021 Mesajlar 258 Yer Bakü 1 Haziran 2023 #6 246675 dedi: Yeni sisteme chroot ettikten sonra arch-chroot grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/EFI --bootloader-id=Arch yazmayı deneyin. Genişletmek için tıkla... Yine aynı sonuç hocam. Son düzenleyen: Moderatör: 1 Haziran 2023 Artı 0 Eksi
246675 dedi: Yeni sisteme chroot ettikten sonra arch-chroot grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/EFI --bootloader-id=Arch yazmayı deneyin. Genişletmek için tıkla... Yine aynı sonuç hocam.
2 246675 Kilopat Katılım 29 Ocak 2019 Mesajlar 3.812 Makaleler 6 Çözümler 22 1 Haziran 2023 #7 Asitadam dedi: Yine aynı sonuç hocam. Genişletmek için tıkla... --recheck parametresiyle tekrar dener misiniz? Artı 0 Eksi
Asitadam dedi: Yine aynı sonuç hocam. Genişletmek için tıkla... --recheck parametresiyle tekrar dener misiniz?
EldrithcWraith Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 30 Ağustos 2018 Mesajlar 2.943 Makaleler 6 Çözümler 27 Daha fazla Cinsiyet Erkek 1 Haziran 2023 #8 Kod:Panoya kopyala --efi-directory=/boot/efi olması gerekmiyor mu? Klasörü EFI olarak mı oluşturdunuz? Bağladığınız diskleri lsblk ile tekrar kontrol edin. (lsblk yazıp ekran görüntüsü atabilirsiniz.) Artı 0 Eksi
Kod:Panoya kopyala --efi-directory=/boot/efi olması gerekmiyor mu? Klasörü EFI olarak mı oluşturdunuz? Bağladığınız diskleri lsblk ile tekrar kontrol edin. (lsblk yazıp ekran görüntüsü atabilirsiniz.)
2 246675 Kilopat Katılım 29 Ocak 2019 Mesajlar 3.812 Makaleler 6 Çözümler 22 1 Haziran 2023 #9 Aslında --efi-directory=/boot, mkdir EFI ve mv * EFI deneyebilirsiniz. Sonra da grub-mkconfig yaparsınız. Artı 0 Eksi
Aslında --efi-directory=/boot, mkdir EFI ve mv * EFI deneyebilirsiniz. Sonra da grub-mkconfig yaparsınız.
KS KS Asitadam Hectopat Katılım 15 Kasım 2021 Mesajlar 258 Yer Bakü 1 Haziran 2023 #10 Anlık olarak mevzuyu çaktım dostlar, --efi-directory=/boot yaptım EFI Directory'i ve EFI Directory'i kendi oluşturdu. Artı 0 Eksi
Anlık olarak mevzuyu çaktım dostlar, --efi-directory=/boot yaptım EFI Directory'i ve EFI Directory'i kendi oluşturdu.